De top 10 meest inspirerende trappen The Art Of Living 

Iedere woning heeft een trap, daarom wordt de functie van een trap vaak als meest belangrijk geacht. Toch betekent dit niet dat een trap geen fantastisch design kan hebben. Want ook op het gebied van trappen is enorm veel mogelijk. Dat maakt het mogelijk om heel eenvoudig een trap te kiezen die helemaal past en opgaat in het interieur. Om je wat meer inspiratie te geven op het gebied van trappen hebben we een top 10 trappen voor je samengesteld, die ieder hun eigen kenmerken hebben en daarom fantastisch passen bij de villa’s en woningen.

Trappen, traptreden, houten trap, The Art Of Living

1.Illusie


We beginnen meteen met een prachtexemplaar. De treden van deze trap zijn niet aan elkaar verbonden, maar alleen aan de muur, waardoor de illusie gewekt wordt dat zij zweven. Daarnaast komt de kleur overeen met de kleur op de muren van deze woning en zorgen de spijlen, die door zijn getrokken tot de vloer, voor een bijzonder effect. Wat het een authentieke trap maakt.  

Trappenbouwer: Eestairs 

Trappen, traptreden, houten trap, The Art Of Living

2.Verzachten


De tweede trap past perfect bij het strakke en moderne interieur van deze hal. Door te kiezen voor een houten trap, dat verder het enige houten element is in de ruimte, raakt de aandacht er meteen op gevestigd. Daarnaast verzacht het hout het harde contrast tussen wit en zwart. Waardoor de ruimte meteen een stuk aangenamer aan doet.  

Trap: Machinaal Timmerbedrijf Van Der Linden 

3.Unieke trap


De volgende trap is er één uniek in zijn soort, het is een trap die je niet alledaags tegenkomt. Dat komt door het open uiterlijk, dat alleen te zien is als je recht voor de stalen trap staat. Van de zijkant lijkt het alsof je naar een massieve, steile trap kijk. Maar sta je voor dit exemplaar, dan is te zien dat schijn bedriegt en dat de achterzijde van iedere trede is weggelaten. Voor een eigentijds en indrukwekkend resultaat.  

Stalen trappen: Korver 

4. Strakke vormentaal


Na al heel wat verschillende design trappen gezien te hebben, tonen we je ook graag dit exemplaar. Deze trap straalt moderniteit uit. Dat komt niet alleen door de strakke vormentaal, die werd gebruikt om te trap te ontwerpen, maar ook door het kleurgebruik en de keuze voor een glazen leuning. De trap in combinatie met andere elementen van de entree zetten meteen de toon voor de rest van het interieur. Het nodigt uit om te ontdekken.  

Stalen trap: Styls 

Trappen, traptreden, houten trap, The Art Of Living

5.Houten trap


Ontdek weer een prachtige houten trap. Door de kleur van de visgraat houten vloer aan te passen naar de kleur van de trap wordt een prachtig geheel gecreëerd. De rest van de ruimte werd heel eenvoudig gehouden, met witte muren en een aantal zwarte accenten, waardoor de ruimte niet druk oogt. Hierdoor klopt het plaatje en is de trap de hoofdrolspeler van de ruimte.  

Trap en leuning: Soetendaal Trappen 

6.Ruimtelijkheid


In deze prachtige villa zorgen de glazen deuren, de spiegel en het doorlopen van de vloer, in de entree, voor een fantastisch ruimtelijk gevoel. Toch is er ook een andere factor die bijdraagt aan de ruimtelijkheid van de hal; de trap. Deze is ontworpen uit staande platen die uit de wand zweven. Op deze manier stroomt het licht door de deuren naar binnen en kan de ruimte, zonder obstakels, worden voorzien van voldoende daglicht. Maar ook het lichte gevoel dat de trap oproept, maakt de entree ruimtelijk.  

Trap: Van Bruchem Staircases & Interiors 

Trappen, traptreden, houten trap, The Art Of Living

7.Prachtige afwerking


De riante trap van deze waanzinnige villa is er een om door een ringetje te halen. Je kunt zien dat men met zorg voor deze trap heeft gekozen en dat men erg veel aandacht heeft besteed aan de afwerking van dit prachtige exemplaar. Dat is vooral te zien aan de ingebouwde lampen boven de treden van de trap en de plafondrand die net iets meer uitsteekt dan de rest van het plafond. Dit zorgt voor een spraakmakend en doordacht geheel.  

Trap: Soetendaal trappen 

8.Zwevende trap


We hebben al een aantal zwevende trappen aan je laten zien, maar we willen je dit indrukwekkende exemplaar niet ontnemen. Deze witte trap bestaat uit treden die alleen aan de wand gevestigd zijn en zo de indruk wekken te zweven. De witte kleur vormt een prachtig contrast met de donkergroene muur. Ook deze trap laat veel licht door, waardoor de ruimte onder de trap zeker niet loos is en daar een leuk hoekje ingericht kon worden.  

Trap: Antonissen Interieurbouw 

9.Totaalconcept


De trap van dit bijzondere huis is volledig onderdeel geworden van het industriële interieur. De stalen stellage is ondersteunend voor de trap en maakte het mogelijk dit exemplaar in het midden van de woning te situeren. Daarnaast past de combinatie van hout en staal perfect bij de ruwe bakstenen en versterken zij elkaar op een manier die we nog niet eerder gezien hebben. De trap maakt echt deel uit van het totaalconcept.  

Trap: Steellife 

Trappen, traptreden, houten trap, The Art Of Living

10.Symmetrie


Wie binnenkomt kan niet om de twee trappen heen. Ze zorgen voor een bijzondere symmetrie, waardoor je blik meteen getrokken wordt door het riante kunstwerk dat tussen de twee trappen in prijkt. Doordat de treden, van de trappen, wat verder doorlopen dan de glazen leuning wordt een speels effect gecreëerd, dat perfect aansluit bij de rest van de ruimte. De entree doet dan ook heel royaal aan en laat meteen een indruk achter.  

Trap stoffering: Master Totaalinrichting 

Editor: Media team

Datum: 23-02-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art Of Living