De tijdloze klasse van een droomvilla door aanbouw

R2Livin

R2Livin architects, onderdeel van de multidisciplinaire R2Livin Group, legt de nadruk op architectuur als kunst en op het gevoel in het particulier design voor villa’s en interieur in binnen- en buitenland. Leander Kippers: “Met kernwaarden als eerlijkheid, meerwaarde, expertise en positiviteit, dagen we onszelf steeds opnieuw uit om zowel nu als in de toekomst een gevestigde waarde te mogen zijn en ons beroep eervol uit te oefenen. We zijn immers verantwoordelijk voor de vormgeving van de nieuwe wereld waarin we ons dagelijks bewegen, in al zijn aspecten. Niet enkel het residentiële, maar ook in domeinen zoals kantoorgebouwen en Retail projecten.


Exterieur

Aanbouw, thuisgym, R2Livin

Twee fases

In Hasselt staat een huis dat in twee fases werd gebouwd. Het eerste gedeelte dateert uit 2013 en recent werd er een mooi geïntegreerde aanbouw aan toegevoegd. De eigenaren vroegen om een moderne, praktische en gezellige woning, met thuiswerkkantoor, wellness, een ruim gastenverblijf en een plek voor de sportwagens. Leander Kippers van R2livin vervulde deze wensen met een atypisch high-end project waarbij architectuur en het door L&P vervaardigde interieur elkaar versterken. De sleutel van het succes ligt in het split-levelsysteem. De halve niveaus zorgen voor extra beleving binnen de ruimtes. Er is gewerkt met vides, die het geheel een groot ruimtelijk gevoel geven.


Interieur

Aanbouw, thuisgym, R2Livin

Leveranciers van het interieur

Natuursteen

Reumers Stone Creations
Aanbouw, thuisgym, R2Livin

De aanbouw indelen

De grote aandachtstrekker in de aanbouw is de ruimte voor drie bolides, aangekleed met allerlei authentieke vintage accessoires. Een andere blikvanger is de ruime keuken waar het strakke witte composiet blad niet alleen zorgt voor een functioneel aanrecht, maar door de barkrukken ook als eettafel mooi oogt. De grote raampartijen schuiven volledig open, waardoor buiten en binnen één geheel worden en je direct de riante tuin met overloopzwembad en jacuzzi bereikt. Het thuiskantoor is verstopt in de living. Via een opstapje beland je in de speelkamer van de zoon, die iets verderop beschikt over een eigen slaap- en badkamer.


Bovenverdieping

Aanbouw, thuisgym, R2Livin

Vol verrassingen

Boven zie je hoe goed het concept van de vide klopt: breedtezicht via de gym, hoogte in de lounge en diepte langs de masterbedroom. Deze laatste ruimte beschikt over witte muren met donkere eikenhouten accenten door de maat-werkkasten en -schuiflades. De ruime badkamer is voorzien van een ligbad, regendouche en dubbele wastafel. Dat dit huis vol verrassingen zit, blijkt ook in de kelderruimte waar, achter de garage, nog een mancave verborgen ligt met pooltafel, bar en toog, tot wijnkoelkasten met topwijnen aan toe.

Editor: Rob van Sambeeck

Datum: 19-07-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender gebaseerd op een tekst van Jempi Welkenhuyzen

Fotografie: Hanne Joosen