De televisie

De grootste televisie meet 88 inch. In centimeters is dat diagonaal 223,50 cm oftewel ruim twee meter. De televisie heeft dan een maat van 2 meter breed en 1,15 meter hoog. De kijkafstand is dan zo’n 4,5 meter. Niet iedereen is eigenlijk gelukkig met de grote schermen. Het is een dominant toestel in de living dat tegen de wand wordt bevestigd.

Zitafstand
Hoe groter de televisie hoe groter de zitafstand om comfortabel televisie te kijken. Vuistregel is dat de kijkafstand 2,4 maal de schermdiagonaal is in centimeters. Bij een gemiddelde schermgrootte van 65 inch staat de zitbank anderhalve meter verwijderd van het scherm. De televisie hoek maakt dus een wezenlijk onderdeel uit van de inrichting. Voor een tv meubel kopen zijn er diverse mogelijkheden om de televisie in het interieur te integreren. Omdat de meeste toestellen hangend worden bevestigd, heeft de kast een ruimere functie gekregen.

Zwevende kasten
Een kast die zoals de televisie tegen de wand wordt bevestigd zodat er geen dragend onderstel nodig is. Een zwevende kast zorgt dat de ruimte ruimtelijk blijft. Er zijn in afmeting behoorlijk wat mogelijkheden, maar zorg dat de kast tweemaal groter is dan de televisie. Een combinatie met een open hoge kast kan een schitterend effect opleveren. In feite wordt het een wandmeubel waarbij niet alleen de tv een plek heeft, maar ook ruimte is voor andere apparatuur of boeken en kunstobjecten.

Wandmeubel
Een groot wandmeubel waarin de televisie een minder opvallende plek heeft. De televisie is geïntegreerd in de kast die in feite multifunctioneel is. Indelingen in schappen, lades, deuren zijn mogelijk en kunnen voor een speels effect zorgen. Bijkomend voordeel is dat zowel de kunstcollectie uitgestald kan worden en andere spullen in lades of achter deuren uit het zicht blijven.

De toekomst van tv-kijken is misschien wel de oprolbare televisie. De televisie rolt zichzelf volledig op in een langwerpig meubel dat ook als krachtige soundbar dient. Er staat hierdoor geen zwart scherm in de kamer wanneer je geen tv kijkt. Het flinterdunne OLED scherm van deze tv rolt automatisch uit een meubel. Het is geen goedkoop apparaat. De adviesprijs is namelijk € 59.999, -.

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.