De praktische toepassingen van een container in je tuin

Die grote, saaie en vaak flink beschadigde zeecontainers die hun weg van de haven naar privédomeinen vinden, zijn vaak niet wat je voor ogen hebt wanneer je die prachtige plaatjes ziet van wat mensen zoal met hun container doen. Ze zetten er ramen en deuren in. Ze bouwen er een terras aan of bekleden de buitenkant met hout dat met de tijd mooi vergrijst. Ze doen alles om functie, maar vooral ook sfeer aan de container en hun leefomgeving toe te voegen. 

Maar een zeecontainer kan ook gewoon fantastisch praktisch zijn. Bijvoorbeeld tijdens een verbouwing om je meubels tijdelijk op te slaan. Of als een goed afsluitbare en brandbestendige plek om waardevolle tuingereedschappen het hele jaar door in te zetten. 

De ideale oplossing voor extra bergruimte in je tuin

Een metalen tuinberging kopen en laten leveren, is het toppunt van goed voor je tuinspullen zorgen. Er is geen beter middel om je maaier, heggenscharen en andere tuinartikelen droog en fatsoenlijk op te bergen. Plaats in de tuincontainer een stellingkast en werkblad, zodat je voor de winter het noodzakelijke onderhoud aan tuinmachines en -materialen kunt plegen. 

Zelfs als het slecht weer is, zit je in de container hoog en droog. En bij goed weer gooi je de containerdeur(en) ver open en laat je de frisse lucht lekker door je spullen waaien. 

Slim investeren in extra vierkante meters leefruimte

Met een container als tuinhuis sla je twee vliegen in één klap. Je creëert in korte tijd extra ruimte door snelle levering en perfecte plaatsing. En je hebt vanaf het eerste moment een stevige tuinhuisconstructie die weer en wind prima doorstaat. 

Herinner je je die laatste herfststorm nog waar je om de zoveel minuten ging kijken of je tuinhuis (plus inhoud) nog wel op zijn plek stond en niet in duizend stukken naar de buren was gewaaid? Dat is met een metalen container als tuinhuis verleden tijd! Al je spullen zijn veilig en goed opgeborgen. Je hoeft de deuren maar open te doen en je maakt van je tuinhuis weer handig gebruik; ideaal voor die speciale momentjes bij de moestuin of vijver.

Specificaties van containers – wat past bij jouw tuin?

Er zijn tuinhuizen en bergingen met een enkele en dubbele deur. Heb je een grote tuin en een zitmaaier om je gras kort te houden? Dan is de dubbele deur met daarvoor oprijplaten ideaal om je maaier te stallen. Voor kleinere of smallere spullen is een enkele deur vaak voldoende. 

Qua maatvoering zit je tussen de 1,5 en 2 meter breed 2,2 en 3 meter lang. Bij de deuren kun je kiezen of je deze langs de lange of korte zijde wilt hebben. 

De meest gangbare containers zijn zilver, licht- of donkergrijs. Maar wie van een kleurtje in de tuin houdt, waardeert dat veel containers ook in RAL-kleuren verkrijgbaar zijn. Groen bij een weiland, blauw aan het water en geel, oranje of rood bij een tuin vol bloemen; er is voor iedereen wel een gepaste kleur metalen tuinhuis of tuinberging container!