De populariteit van eiken vloeren, eiken vloer, VloerenExclusief

  • Cosentino The Netherlands
  • Schutsboomstraat 61
  • 5374 CB Schaijk

De populariteit van eiken vloeren | Vloeren Exclusief

De eiken vloer is terug van weggeweest! PVC heeft lang de vloerenmarkt gedomineerd, maar (gelukkig) kiezen veel mensen toch weer voor een authentieke, houten vloer in huis. De warmte en uitstraling van eiken vloeren is gewoon niet 100% na te bootsen! VloerenExclusief sluit zich hier helemaal bij aan en laat graag een recent opgeleverd project zien aan ons, waar zo’n kwalitatieve eiken vloer is gelegd. Het gaat hier om Europees eiken, waarvan de planken breed zijn een meerlaags afgelakt met een ultramatte lak, om het karakter van het hout volledig intact te kunnen laten!

De populariteit van eiken vloeren, eiken vloer, VloerenExclusief

Meer over deze eiken vloer

Over smaak valt niet te twisten; zo luidt het bekende Nederlandse gezegde. Dat geldt natuurlijk ook voor eiken vloeren en in het bijzonder over veel of weinig noesten. De hoeveelheid noesten in een plank zegt niets over de kwaliteit en is slechts een kwestie van smaak. Kenmerkend aan een rustieke plank is dat het een rustige uitstraling heeft door een kleinere hoeveelheid noesten en minder kleurschakeringen. Het gewaagde aan het geheel is dat de planken overlopen in de visgraat. De opdrachtgevers hebben gekozen voor zowel een plankenvloer als een visgraatmotief. Hierdoor krijgt iedere ruimte een eigen beleving. Om een juiste match te maken met de zwarte accenten in het huis is gekozen voor een zwart, aluminium hoekprofiel als randafwerking. Door het vele licht is ervoor gekozen om de vloerdelen ambachtelijk aan te roken, zodat er geen verveling plaats zal vinden. Door het roken krijgen de vloerdelen tevens een warmere tint, wat een perfecte combinatie is met de ultra matte lak.

De populariteit van eiken vloeren, eiken vloer, VloerenExclusief

Meer over VloerenExclusief

VloerenExclusief is al méér dan 20 jaar dé specialist in maatwerk eiken vloeren voor betaalbare prijzen. Van A tot Z wordt alles verzorgd, waarbij vakmanschap en kwaliteit de rode draad zijn. Hun oog voor detail en verzorgde afwerking zorgt ervoor dat jouw eikenhouten vloer zich onderscheidt van alle andere vloeren. Het credo is ook: mooi hoeft niet duur te zijn. Door rechtstreekse houtimport en -productie grotendeels in eigen hand te houden, zijn zij in staat deze stelling waar te maken.

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Dré Wouters

____

____

Meer projecten van Vloeren Exclusief bekijken?