De perfecte loungeset voor in iedere buitenruimte

Nu het écht bijna zomer is, is het toch wel noodzaak dat de buitenruimte helemaal in orde wordt gemaakt. Kies voor leuke planten, kleed de tuin mooi aan en creëer een fijne plek om buiten te kunnen zitten. Dit laatste doe je eenvoudig door te kiezen voor een luxe loungeset. Een loungeset zorgt niet alleen optimaal buitengenot, maar het zorgt ook voor een toegankelijk huiskamer gevoel. Je kunt er fantastisch in onderuit zakken, om zo tot laat van de zomerdagen te kunnen genieten. Maar hoe kies je nu een fijne loungeset uit? We geven je graag wat tips.

Het model

Allereerst is het van belang dat je het juiste type model kiest. Om dit te bepalen is het slim om te bedenken waar de loungeset moet komen te staan. Meet deze ruimte vervolgens op en bekijk goed in welke positie je hem vervolgens wilt plaatsen. Aan de hand hiervan zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een hoekbank, waarmee je erg veel zitplekken kunt creëren en het looppad op een fijne manier kunt behouden. Heb je wat minder ruimte in de tuin, dan is een chaise longue loungeset wellicht wat voor jou. Deze biedt hetzelfde comfort als een hoekbank, maar is iets kleiner. En wanneer je graag ’s avonds buiten wil eten zou je voor de dining loungeset kunnen gaan.

Het materiaal

Nadat je het model hebt bepaald kun je de materialen gaan vergelijken. Sommige materialen zijn wat makkelijker in onderhoud en andere passen wellicht wat beter bij het tuinontwerp dat je voor ogen hebt. Aluminium is bijvoorbeeld uitermate geschikt voor een moderne tuin. Het strakke materiaal straalt rust uit en oogt niet te zwaar. In een landelijke tuin doet een Van der Garde loungeset, van hout, het weer erg goed en in klassieke tuinen staat een wicker loungeset vaak erg mooi. Je kunt dus nog alle kanten op.

Het comfort

Natuurlijk is het niet alleen belangrijk hoe een loungeset er uit ziet, maar hij moet ook voldoende comfort bieden. Houdt dan ook altijd rekening met de vorm van de bank en de dikte van de kussens die erop komen te liggen. Wil je een hoge rugleuning of juist niet? Hoe hoog moet de loungeset zijn? Moet hij armleuningen hebben of niet? Neem je liever een actieve houding aan of juist niet? Dit zijn allerlei vragen die je hierbij zou kunnen stellen en alleen zo kies je uiteindelijk de beste loungeset uit.