De mooiste veranda’s en overkappingen op een rij 

Nu het mooi weer wordt is niets zo prettig als een fijne plek in de tuin waar je heerlijk kunt genieten van de buitenruimte. Deze plek moet natuurlijk beschermen tegen overdadig veel zon en daarnaast is het ook fijn als je er ook op wat koudere, regenachtige dagen kunt zitten. Daarom is een veranda of overkapping een echte must in het tuinontwerp. In dit artikel vind je de mooiste veranda’s en overkappingen die je zullen inspireren om ook een heerlijke buitenruimte te creëren.  

1.Fijnste plekje van de tuin


De eerste veranda met overkapping is meteen een prachtexemplaar. De veranda werd verwerkt in het exterieurontwerp waardoor hij perfect aansluit bij de stijl van de rest van de woning. Onder de overkapping werd een luxe lounge set gezet en er werd een haard geïnstalleerd. Door dit te combineren met een bakstenen achterwand ontstond een robuust en hedendaags geheel. Deze sfeer maakt de veranda het fijnste plekje van de tuin.  

2.Jaardoor genieten


Opnieuw een overkapping die rechtstreeks aan de woning vast zit. De ruimte onder de overkapping werd opgesplitst in twee gedeeltes, één van de gedeeltes fungeert als eetkamer en in het andere deel staat een grote luxe lounge set. Daarnaast werd gekozen voor glazen zijkanten die open te schuiven zijn, waardoor je er beschut kunt zitten. Dit maakt het een ruimte waar jaardoor van genoten kan worden.  

3.Binnen en buiten


Deze prachtige kempische woning kreeg aan de achterzijde een ruime overkapping. Een grote glazen pui leid je van de binnenruimte naar buiten, waardoor het terras echt onderdeel van de woning is geworden. Een ander aspect dat het fijn maakt om op dit terras plaats te nemen, is het gegeven dat er een lichtstraat in de overkapping werd geplaatst. Hierdoor blijft het terras licht, maar kan er ook meer daglicht de woning in komen.  

4.Royale overkapping


De waanzinnige villa heeft een fantastische royale overkapping. De overkapping biedt ruimte aan een eettafel met bijpassende stoelen en een luxe lounge area. Maar wat deze overkapping echt bijzonder maakt is het grote louvredak. Doormiddel van dit dak is te bepalen hoeveel licht naar binnen komt en hoe beschut je wil zitten. Daarnaast werd er ook nog terrasverwarming geïnstalleerd. Waardoor het onder de overkapping heerlijk vertoeven is.  

Louvre panelen: Livium 

Terrasverwarming: Heatstrip 

5.Tot in detail


Romantisch, klassiek en een tikkeltje Amerikaans zo laat deze veranda zich het beste omschrijven. De stijl waarin de veranda werd gebouwd past helemaal bij de rest van het exterieur. Dat is dan ook de reden dat het een fijne plek is om te zitten. Je gaat helemaal op in de omgeving en hebt uitzicht over een schitterende groene tuin. Ook de meubelstukken en accessoires kloppen helemaal met de rest van het concept. Zie jij jezelf al zitten? 

6.Eén uit duizenden


De volgende veranda is er één uit duizenden. Hij is volledig in stijl met het huis en doet je keer op keer verbazen. De houten latten wanden werden doorgetrokken naar de overkapping en lopen over in een bijzonder louvredak. Dit dak voorkomt dat het terras donker aandoet, maar toch ontneemt het de mogelijkheid buiten te zitten als het regent niet. Deze villa is een fantastisch totaalconcept.  

7.Lamellen dak


Rondom dit schitterende huis loopt een prachtig pad dat op een bepaalt punt uitdijt in een comfortabel terras. Op het terras staat een heerlijke grote lounge set waar je fantastisch op kunt relaxen. Om deze plek nog comfortabeler te maken werd een lamellen dak boven het terras geplaatst. Deze lamellen werken hetzelfde zoals het eerder benoemde louvredak; ze helpen je met de zonregulatie.  

Lamellendak: Gardano 

8.Comfortabel hoekje


Nog een waanzinnige woning waarbij de keuze viel op een luxe lamellen dak. In combinatie met de schoorsteen en de muren zorgt het lamellen dak voor een heerlijk beschut plekje. Waait het hard of regent het, dan kunnen de bewoners nog steeds heerlijk buiten zitten. Het luxe tuinmeubilair draagt daar natuurlijk ook aan bij. Al met al werd een fantastisch comfortabel hoekje gecreëerd.

Lamellendak: Corradi 

9.Met uitzicht


Deze veranda is het perfecte voorbeeld van een exclusieve buitenruimte. De grote glazen puien en de lichtstraat in het dak laten genoeg licht binnen en geven je een prachtig uitzicht over de omgeving. Hierdoor lijkt het haast alsof je echt buiten begeeft. Toch is niets minder waar en kun je op deze veranda heerlijk zitten ondanks alle weersomstandigheden.  

Schuifpui: Solarlux 

10.Hoge afwerkingsgraad.


Tot slot tonen we je graag nog een overkapping met een fantastisch design en een hoge afwerkingsgraad. Eigenlijk heeft deze overkapping alles wat eerder al benoemd werd; een lounge hoek, een eettafel en een groot raam in het plafond dat al het licht door laat. Toch is dit terras uniek omdat hij helemaal in de stijl van de woning werd vormgegeven. De grijze kleur staat bijvoorbeeld erg goed bij materialen als hout en riet, het geeft de woning een wat modernere uitstraling.  

Editor: Media team

Datum: 06-04-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art Of Living