De mooiste raamdecoratie voor in de woonkamer

Raamdecoratie is naast functioneel ook nog eens een echte sfeermaker in de woonkamer. Elk type raamdecoratie van Topjaloezieën geeft je woonkamer een geheel eigen(tijdse) look. Je kan er elke stijl mee creëren die je maar wilt. Ontdek in dit artikel welke soorten raamdecoratie het meest geschikt zijn voor in de woonkamer.

1. Rolgordijnen

Rolgordijnen hebben een minimalistische en tijdloze uitstraling en zijn bovendien buitengewoon eenvoudig in het gebruik. De gewenste lichtinval bepaal je simpelweg door het rolgordijn op te halen of te laten zakken. Rolgordijnen zijn in vele maten, stoftransparanties en uitvoeringen te verkrijgen. Zo is er altijd wel een passend rolgordijn voor in jouw woonkamer!
Voordelen: Voordelig, toepasbaar in iedere woonstijl, eenvoudig in gebruik.

2. Duo-rolgordijnen

Duo-rolgordijnen worden ook wel roljaloezieën genoemd en hebben een eigentijdse en speelse uitstraling. De stof bestaat uit een combinatie van transparante en dichte banen. Doordat de twee stoffen langs elkaar heen bewegen, kun je er eenvoudig de lichtinval mee bepalen.
Voordelen: Multifunctioneel, speelse uitstraling, praktisch. 

3. Plisségordijnen

Plisségordijnen hebben een strakke, moderne uitstraling. Een plisségordijn heeft een gevouwen stof, verkrijgbaar in diverse transparanties en in iedere gewenste afmeting. Doordat een plisségordijn ook van de bovenzijde open kan, kun je gemakkelijk daglicht binnen laten en toch privacy behouden. Plisségordijnen hebben tevens een aangename geluiddempende en isolerende werking.
Voordelen: Strakke uitstraling, geschikt voor elk raam, geluiddempend en isolerend.

4. Jaloezieën

Jaloezieën zorgen met hun horizontale lijnen voor een ruimtelijke en moderne uitstraling in je woonkamer. Zonlicht filter je in een handomdraai. Jaloezieën zijn leverbaar in verschillende materialen, zoals hout, aluminium en kunststof – elk materiaal geeft je woonkamer een andere sfeer.
Voordelen: Sfeervol, ruimtelijke uitstraling, diversiteit aan materialen.

5. Vouwgordijnen

Als je een warme, elegante en romantische sfeer wilt creëren, zijn vouwgordijnen het geschikte type raamdecoratie voor in jouw woonkamer. Vouwgordijnen bestaan uit een grote lap stof die door middel van baleinen kan worden opgetrokken. Daarnaast zijn vouwgordijnen uiterst geluiddempend. Met de uitgebreide keuze aan stoffen en kleuren, kun je er een persoonlijke sfeer mee creëren in jouw woonkamer.
Voordelen: Elegant, romantisch, geluidsabsorberend.