De Levante: een pareltje uit de Borek-collectie

Borek Parasols | Outdoor furniture

Borek is een toonaangevend bedrijf en ontwerpt al een flink aantal jaren het meest mooie buitenmeubilair. Dit doen zij met veel passie terwijl ze alle trends en innovaties op de voet volgen. In hun collecties hechten zij veel waarde aan ambacht, het gebruik van pure materialen en comfort. Met hun producten zorgen ze voor ontspanning en weten ze iedere buitenruimte een passende upgrade te geven. Een van de pareltjes uit de Borek-collectie is de Levante. Dit zijn een prachtige sofa en een luxe fauteuil die werden ontworpen door het Italiaanse ontwerpersduo Meneghello Paolelli. Eerder ontwierpen zij al de Softlinecollectie van Borek, dat een waar succes was, en aan hun portfolio mogen ze nu ook de prachtige Levante toevoegen.  

Fauteuil, buitenmeubels, Borek, The Art Of Living

Royaal, kenmerkend design 

De Levante bestaat dus uit een sofa en een fauteuil. Beide zijn erg royaal en eisen daardoor direct de aandacht op. De materialisatie is zeer luxe met een stevige Adenza rope in de kleur sepia grijs, dat in een fraai patroon om de aluminium rugleuning is gevlochten. Het design is kenmerkend door de rugleuning die als het ware naar buiten toe open waait. Dit geeft het ontwerp flair en zorgt ervoor dat het zitcomfort wordt verhoogd. Ook de kussens dragen bij aan het verhogende zitcomfort. Ze ondersteunen het lichaam waar nodig en zorgen ervoor dat je heerlijk weg kunt zakken. Bovendien zijn de zitkussens op de hoeken afgerond, waardoor ze één worden met het teakhouten onderstel.  

Fauteuil, buitenmeubels, Borek, The Art Of Living

Goed te combineren 

De Levante klopt qua design tot in de kleinste details en biedt ongekend comfort. Maar daarnaast zijn de sofa en de fauteuil ook goed te combineren met de andere producten uit de Borek-collectie. Een goed voorbeeld daarvan is de aluminium Peniche-tafelcollectie. Deze sluit perfect bij de Levante aan door het materiaalgebruik, de kleurstelling en de vormgeving. Het lijkt haast alsof ze uit dezelfde collectie komen. 

Fauteuil, buitenmeubels, Borek, The Art Of Living

Editor: Media Team RRO

Datum: 22-11-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie Art Of Living