De huislift: 10 manieren om ze te verwerken in het interieur The Art Of Living

Er zijn veel manieren om je huis toekomstbestendig te maken. Je zou voor een gelijkvloers woning kunnen gaan, je zou drempels weg kunnen laten of doorgangen groter kunnen maken. Maar de meest waanzinnige manier om een toekomstbestendig huis te creëren is toch wel het plaatsen van een huislift. Door een lift hoef je verder, door de jaren heen, geen woonaanpassingen te doen. Een lift maakt het mogelijk om nu, maar zeker later, te genieten van optimaal wooncomfort. Laat je daarom inspireren en bekijk onze top 10 liften.

Huislift, liften, The Art of Living

1.Moderne uitstraling


We laten je om te beginnen graag een lift zien die compleet opgaat in zijn omgeving. De lift is volledig afgesloten en de muren die daarvoor zorgen hebben dezelfde grijze tint als de vloer en andere muren van deze woning. De deur is zelf van glas, met een zwarte omlijsting. Dit geeft de lift een moderne uitstraling, waardoor hij uitnodigt om in te stappen.

Lift: Verolift

2.Typische lift


Het tweede exemplaar is een typische lift waarvan je een voorstelling maakt, als we het hebben over liften. De stalen, bijna weerspiegelde deuren schuiven naar twee kanten toe open en zorgen voor een eenvoudige entree. De spiegelende deuren passen perfect bij de grijze muur en marmeren vloer. Daarnaast is de lift prachtig tussen twee muren weggewerkt, waardoor hij niet meteen alle aandacht op zich vestigt.

Lifte: Aesy Liften

Huislift, liften, The Art of Living

3.Strak en modern


De volgende huislift lijkt haast wel een tijdmachine, zo strak en modern is hij vormgegeven. Het gebruik van zwart glas maakt dat de cabine van de lift heel ruimtelijk oogt en er van claustrofobie geen sprake is. Het moderne paneel in de lift doet er nog een schepje bovenop waardoor de lift hét perfecte voorbeeld is van een perfecte combinatie tussen design en functionaliteit.

Lift: Viking Liften

4.Autolift


Het begrip huislift gaat verder dan alleen liften waarmee je mensen kan vervoeren. Deze autolift laat het gemakt zien waarmee je auto’s van verdieping naar verdieping kan verplaatsen. Heb je bijvoorbeeld een ondergrondse garage en wil je graag ruimte besparen? Dan is deze prachtige autolift daar perfect voor. De glazen bovenkant van de lift draagt bij aan een strak design en maakt het mogelijk om nog steeds de auto’s te bewonderen.

Lift: Aesy Liften

Huislift, liften, The Art of Living

5.Compleet weggewerkt


In deze entree word je als eerste gegrepen door de twee trappen, die symmetrisch van elkaar, zorgen voor toegang tot de verdieping. Maar als je beter kijkt zie je een huislift die compleet weggewerkt werd in het interieur. De zwarte glazen deur past perfect bij de zwarte trappen en de donkere vloer. Even geen zin om trap te lopen, dan is deze lift een fantastische optie.

Lift: Viking Liften

6.Contrasten


Het indrukwekkende exemplaar van deze villa is er opnieuw één die volledig past bij het interieur. De zwarte omlijsting loopt helemaal door tot aan het plafond, waardoor op een strakke manier gebroken wordt met de witte muren. Daarnaast sluit de kleur goed aan bij de stalen deuren van de woning. Het reliëf aan de bovenkant van de liftdeur zorgt voor een speels effect. Alles lijkt te kloppen!

Lift: Viking Liften

Huislift, liften, The Art of Living

7.Geen poespas


Het ontwerp van deze lift is vrij integer. Geen poespas, met glazen deuren of de meest moderne technologieën. Gewoon een schitterende huislift die doet wat hij hoort te doen. Door voor een witte kleur te kiezen verdwijnt het exemplaar volledig in de muur. De aandacht hoeft dan ook zeker niet op de lift te liggen. Functionaliteit voert de boventoon.

Lift: KONE Belgium

Huislift, liften, The Art of Living

8.Wegwerken


Ook dit exemplaar is vrij eenvoudig, maar werkt zeker naar behoren. Er is gekozen voor een glazen deur met een witte omlijsting. Door een soort van extra deur voor de lift deur te plaatsen wordt de lift op een bijzondere manier weggewerkt. Dit is een slimme oplossing voor als je een huislift geen overbodige luxe vindt, maar niet kiest voor een op maat gemaakt design exemplaar.

Lift: Verolift

9.Directe toegang


De een na laatste huislift die we met je gaan bespreken zorgt voor directe toegang tot de mastersuite. De mat glazendeur garandeert de privacy van deze kamer en zorgt voor een moderne uitstraling. De zwarte omlijsting draagt ook aan dit laatste bij. Daarnaast vormt de kleur zwart een mooi contrast met de witte muren. De kleuren versterken elkaar en dat zorgt voor een fenomenaal geheel.

Lift: Verolift

Huislift, liften, The Art of Living

10.Wit en clean


Het laatste exemplaar is er één die onderdeel is van een heuse boerderij villa. Dat is onder andere te zien aan de stenen vloer, de houten trap en de witgeschilderde houten balken. Omdat zo’n schitterende villa vaak een doordachte afwerking aan aankleding heeft is het slim om zo’n groot element als een huislift eenvoudig te houden. Op deze manier past een moderne lift altijd bij het interieur, wit en clean.

Lift: Aesy Liften

Editor: Media team

Datum: 04-02-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living