Bang & Olufsen, Bronze collectie, Speakers

  • Bang & Olufsen nv
  • Louizalaan 331-333
  • 1050 Brussel

Bang & Olufsen introduceert de Limited Edition Bronze Collectie

De nieuwe speakers van Bang & Olufsen zijn stijlvol en passend binnen ieder interieur

Bang & Olufsen kondigde in oktober een limited edition collectie aan van hun meest populaire multiroom speakers. Daarbij lieten de ontwerpers zich inspireren door de architectuur- en interieurtrends van dit moment, waarbij gebruik wordt gemaakt van warme kleuren en contrasterende materialen. De Bronze Collectie voegt verleidelijke, warme én levendige geluiden toe aan iedere omgeving.

Brons is een materiaal dat warm is, degelijk en het wordt al eeuwenlang bewonderd. Bang & Olufsen eert de schoonheid van dit materiaal met hun nieuwe collectie. Deze is stijlvol en modern, passend binnen ieder interieur.

 

Bang & Olufsen, Bronze collectie, Speakers

 


“Brons behoudt haar elegantie en schoonheid, ongeacht de trends en veranderende mode” 


 

Draadloze multiroom speakers
In de Bronze Collectie worden de iconische en krachtige Beoplay A9 vloerspeaker, de Beoplay M5, de Beosound 1 en Beosound 2 samengebracht met 360° geluid én de geheel nieuwe Beosound Edge speaker. Deze laatste werd speciaal ontworpen door Michael Anastassiades. “Mensen worden aangetrokken door ruimtes en objecten waar contrast en details elkaar versterken. Voor de speakers uit de Bronze Collectie hebben we daarom de aardse aluminiumkleur brons gecombineerd met meerkleurig wollen garen van Kvadrat en premium notenhout. De kleur brons blijft dag en  nacht neutraal, van seizoen tot seizoen en van jaar tot jaar. Ze behoudt haar elegantie en schoonheid, ongeacht de trends en veranderende mode”, vertellen Bang & Olufsen architecten en designers Anne Mee Dybbroe Andersen en Anna-Sophia Brune. Het unieke uiterlijk van de collectie brengt esthetiek, speelsheid en een goede akoestiek samen. Alle speakers uit de Bronze Collectie zijn draadloze multiroom speakers die het mogelijk maken om ze te verbinden met een home sound system.

Beweging aan geluid
Voor deze bijzondere collectie werd samengewerkt met de Londense kunstenaar 30.000 fps (Thirty Thousand Frames Per Second, ook wel bekend als Jpsh Labouve). Die haalde daarvoor inspiratie uit de vijf geometrische basisvormen: cirkels, kegels, cilinders, spiralen en gebogen lijnen. Het resultaat is een serie speakers die niet alleen een abstract beeld vormen, maar ook een beweging aan geluid. De gloeiende vormen bewegen en dansen op een bijna hypnotiserende manier naar een creatieve soundscape die werd gecomponeerd door de geluidsontwerpers van Ithaca Studio uit Brighton.

 

Bang & Olufsen, Bronze collectie, Speakers

Ieder product van Bang & Olufsen wordt gekenmerkt door een prachtig geluid, een tijdloos design en ongeëvenaard vakmanschap

 

Nog altijd aan de top
Met deze nieuwe collectie laat Bang & Olufsen opnieuw zien waar zij voor staat. Het luxemerk werd in 1925  door Peter Bang en Svend Olufsen opgericht in Struer, Denemarken. Hun toewijding en visie vormen tot op de dag van vandaag de basis van het bedrijf. Dankzij de rijke geschiedenis, waarin het merk altijd vastberaden was om grensverleggende producten te maken, staat Bang & Olufsen nog altijd aan de top van de audiowereld. Nu nog steeds wordt ieder product van Bang & Olufsen gekenmerkt door de unieke combinatie van een prachtig geluid, een tijdloos design en ongeëvenaard vakmanschap. Binnen het bedrijf werken meer dan duizend mensen, die actief zijn in meer dan zeventig landen. Niet voor niets worden de innovatieve audioproducten van dit merk wereldwijd verkocht.

 

Meer producten bekijken van Bang & Olufsen?

_____

Tekst: Desiree Pennings
Foto’s: Bang & Olufsen

 

Dealers: