De badkamertrends voor 2024

Wil jij je badkamer verbouwen? Dan heb je misschien al nagedacht over de inrichting: van het douchemeubel tot waar je je Matrix shampoo wilt gaan opbergen. Heb je echt geen inspiratie? Dan kun je misschien wat inspiratie opdoen met de badkamertrends van 2024, zodat je straks een prachtige badkamer hebt.

Trend 1: natuurlijke materialen gebruiken

De eerste trend is er een die al een aantal jaren zichtbaar is: het gebruik van natuurlijke materialen. In een tijdperk waarin duurzaamheid een grote rol speelt, is het gebruiken van duurzame, natuurlijke materialen een logisch gevolg. Zo worden wasmeubels, met ingebouwde houten kastjes, steeds vaker gebruikt, bijvoorbeeld om je producten van Beautyplaza in op te bergen. Ook komt het gebruik van verschillende soorten natuursteen als tegels voor op de vloer of op de wanden steeds vaker voor.

Trend 2: het gebruik van ronde vormen

De tweede trend die je in 2024 zeker vaak terug gaat zien komen is het gebruik van ronde vormen in de badkamer. Door ronde vormen te gebruiken kun je een zachte en rustgevende uitstraling creëren in de badkamer. Natuurlijk zie je ronde vormen al gauw terug in een losstaande badkuip, maar ook een ronde wastafel en spiegel kan een mooie toevoeging zijn aan de badkamer. Naast de sfeervolle toevoeging zorgen ronde vormen ook voor een ruimtelijke uitstraling.

Trend 3: maak de badkamer duurzaam

Deze trend gaat verder in op de eerst genoemde trend: de badkamer verduurzamen. Het verduurzamen van huizen komt steeds meer voor en ook de badkamer is een ruimte die verduurzaamd kan worden. Te beginnen bij het aanschaffen van een douche-wtw: een warmteterugwinning systeem waarmee gebruikt, wegstromend water wordt gebruikt om het verse water te verwarmen, zonder dat het met elkaar in aanraking komt. Ook het gebruik van duurzame materialen, zoals de eerdergenoemde houten meubels. Tot slot moet je je badkamer goed isoleren met XPS bouwplaten of PIR + Gips WR platen.

Trend 4: creëer sfeer met geschikte kleuren

De laatste trend die zeker teruggezien zal worden in 2024 is het gebruik van warme kleuren in de badkamer. Vooral warme aardetinten zullen veel vaker voorkomen. Het voordeel van dit soort kleuren is dat het een warme uitstraling geeft aan de badkamer. Kies bijvoorbeeld een mooie basiskleur die je laat terugkomen in verschillende details. Zo kun je decoratie neerzetten in dezelfde kleur, of handdoeken en een badmat die past bij de gekozen kleur. In combinatie met natuurlijke materialen en sfeerverlichting creëer je een badkamer met een prachtige uitstraling.