Dakterras, penthouse, studio redd, the art of living

Parel van een penthouse met dakterras | Studio REDD

Wie bij het bedrijventerrein voor KMO-activiteiten naar boven kijkt, kan reeds een glimp opvangen van het woongedeelte met zijn groene accenten op het dakterras, ontworpen en aangelegd door Studio REDD uit Goirle (NL). Dit is wonen dichtbij het werk in zijn meest letterlijke en luxueuze interpretatie.

Van oerklassiek naar hypermodern

De bouwheren, een dynamisch koppel dat reeds drie decennia lang een beachbar in Knokke-Heist uitbaat, zetten de gewaagde stap om in 2013 wonen en werken te combineren. Zij beslisten hun klassieke villa met tuin in te ruilen voor een hypermodern penthouse boven op hun gloednieuwe bedrijfsgebouw. Hun gedurfde voorbeeld kreeg reeds navolging, want ook de eigenaars van een naastgelegen onderneming wonen nu boven hun bedrijf.

De inbouwkasten uit wengéhout werden op maat gemaakt door De Maatwerker, net als de badkamer en de keuken.

Dakterras, penthouse, studio redd, the art of living

Vanuit de living hebben de bewoners een mooi zicht op het dakterras. Emex Interior leverde de M-Design houthaard met liftdeur, zodat de haard zowel open als gesloten gestookt kan worden.

Twee kubussen en een gang

Het penthouse bestaat uit twee kubusvormige volumes van elk 100 vierkante meter, met elkaar verbonden door een gang. De opbouw werd gerealiseerd in houtskeletbouw omwille van het beperkte gewicht en de isolerende eigenschappen van het bouwprocédé. Zowel vanuit de kubussen als vanuit de gang, zorgen de grote glaspartijen met schuiframen voor een rechtstreeks zicht op en een directe toegang tot het uitnodigende dakterras.

Dakterras, penthouse, studio redd, the art of living

De inkomhal op de tweede verdieping leidt naar de belangrijkste leefruimtes, maar is zelf ook erg functioneel met voldoende inbouwkasten.

Vloer en keukeneiland in Mortex

De eerste kubus op de tweede verdieping bevat de inkomhal, de lichtrijke living en de ruime leefkeuken met aansluitende eetplaats. In de inkomhal ligt een vloer in grijs Mortex en hier werden ruimschoots inbouwkasten voorzien. Het gastentoilet werd helemaal uitbekleed in grijsgeoliede Mortex. Via de glazen deur met zwartstalen frame krijg je meteen een vrij doorzicht op de royale zitruimte, met achterliggend dakterras. In de keuken zijn zowel het werkblad als het keukeneiland uitgevoerd in Mortex, net als de keukenvloer zelf.

Dakterras, penthouse, studio redd, the art of living

Het Mortex werkblad in de keuken bestaat uit een minerale micromortel die volledig waterdicht is.

Dakterras, penthouse, studio redd, the art of living

De gepassioneerde interieurarchitecten van RR Interieur hielpen de bewoners bij het uitzoeken van de meubels.

Slaapgedeelte en badkamer

Via de gang, langs de ene zijde met zicht op het dakterras en langs de andere zijde voorzien van wandvullende inbouwkasten, is het slaapgedeelte bereikbaar. De master bedroom met zicht op en toegang tot het terras is voorzien van een ruime dressing en een en suite badkamer met ligbad en inloopdouche. Voor de badkamerwanden werd een combinatie gebruikt van Mortex en een mozaïek van blokjes in natuursteen boven het ligbad.

Afwerking

Overal bij de inrichting en afwerking is de hand van de vrouw des huizes terug te vinden. Dankzij haar sterk ontwikkeld esthetisch gevoel, onder meer wegens haar job in de modewereld, wist ze alle aannemers perfect te sturen aan de hand van gedetailleerde moodboards.

Dakterras, penthouse, studio redd, the art of living

De buitenmeubels zijn afkomstig van Meubili, dé leverancier van hoogwaardige tuinmeubels, buitenkeukens, parasols en terrasverwarming.

De terrasplanken van Thermowood zijn geleverd door CRAS.

De buitengevel werd onder meer afgewerkt met Massaranduba, een hardhoutsoort dat zeer sterk is. Je zou niet zeggen dat deze oase aan rust een dakterras op een bedrijventerrein is. Studio REDD ontwierp alles en legde het terras deskundig aan, inclusief buitendouche van JEE-O. Ze deden dit in samenwerking met Helvoirt Groenprojecten.

Mateloos genieten op het dakterras

Absoluut koninginnenstuk van het penthouse is ongetwijfeld het immense dakterras van 120 vierkante meter, een project van Studio REDD uit Goirle. Het concept voorziet in drie in elkaar overvloeiende functies, namelijk eten, relaxen en zonnen. Het terras werd uitgevoerd in Thermowood, opnieuw omwille van de restricties inzake gewicht. Er werd tevens op twee niveaus gewerkt, waarbij de eetruimte zich twee treden hogerop bevindt. Een opvallend element is de muur met ingewerkte waterval, die voor een rustgevend effect zorgt. Uiteraard werd de plantenkeuze grotendeels bepaald door het zilte zeeklimaat. Na een drukke werkdag kunnen de bewoners hier instant genieten van de avondzon en de inspirerende vergezichten op de achterliggende polders.

 

Tekst: Philip Doutreligne
Fotografie: Pieter Clicteur & Jaro van Meerten

___

Meer projecten van Studio REDD bekijken?


Web editor: Monique Jansen     |

Datum: 13 | aug | 2019


Tags: , , , , , , , ,

Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!