Creatieve bouwheer laat eigen fantasie de vrije loop 

Heremans Keukens

Je eigen woning zelf ontwerpen? Het kan! En zeker wanneer je, net als deze bouwheer, creatief bent én professioneel actief in metselwerk voor gevelen raamondersteuning. Een bevriende architect zorgde voor het uittekenen en de administratieve ondersteuning. Zowel de architect als bouwheer volgde de werf nauwgelet op en coördineerde de samenwerking tussen de verschillende en zorgvuldig geselecteerde onderaannemers. 


Exterieur

Ontwerp, keuken, Heremans Keukens

Alle leveranciers van het exterieur

Tuinaanleg

Tuinen van Hove

Natuursteen

Brachot

Leverancier tegelwerk

Decastone

Gevelstenen

Petersen Benelux

Maatwerk in gehele woning  
Op het gelijkvloers bevinden zich de woonruimtes met salon, eetplaats en keuken evenals de mastervleugel. Boven werden twee gastenkamers en een thuiskantoor voorzien. De woning is volledig onderkelderd en een huislift verbindt de drie niveaus met elkaar. Omdat de keuken en de andere interieurafwerkingen bij dit project een belangrijke rol toebedeeld kregen, deed de bouwheer hiervoor beroep op het gerenommeerde Heremans Keukens. Zij, de maatwerkspecialist uit Lille realiseerde niet enkel de keuken, maar ook alle maatwerkkasten in het salon, de eetruimte en de dressing. 


Keuken

Ontwerp, keuken, Heremans Keukens

Alle leveranciers van de keuken

Qlocktwo-klok

Hourlux

Keuken

Heremans Keukens

Kokendwaterkraan

Quooker

DEKTON keukenblad

Cosentino
Ontwerp, keuken, Heremans Keukens

Eigenzinnig karakter 
Door de geslaagde baksteenarchitectuur gaat deze hedendaagse villa perfect op in de landelijke omgeving. De woning kreeg een apart en eigenzinnig karakter door de langwerpige, handgevormde en in wildverband gemetselde gevelsteen in boeiende kleurnuances. Deze werd in bepaalde vakken en stroken verticaal vermetseld voor een speels effect. Aan de zijkant bevindt zich een autolift naar de garage in de kelder en vooraan werd gewerkt met een verharding in dezelfde baksteen als de gevel, gecombineerd met siergrind. De terrassen aan de tuinzijde zijn uitgevoerd in blauwe hardsteen en voorzien van twee speelse uitsparingen met steentapijt. Aan de tuinzijde overheerst totale openheid. In een vrijstaand gedeelte werden de wellnessfaciliteiten ondergebracht. Centraal en ter hoogte van de keuken en eetplaats werd gewerkt met een imposante, drempelloze glaspartij die de volledige hoogte van de woning in beslag neemt. Om maximaal licht binnen te trekken, bevindt zich achter de hoge ramen een vide 


Woonkamer

Ontwerp, keuken, Heremans Keukens

Alle leveranciers van de woonkamer

Lift

Otis

Deuren en deurklinken

Anohid

Audio & video

Beeld En Klank Opwijk

Bank

EDRA

Booglamp

Occhio

Verlichting

High end Home Integration

Verlichting

Modular Lighting Nederland
Ontwerp, keuken, Heremans Keukens

Licht en openheid  
Vanuit de hal leidt een dubbele glazen pivotdeur in bronskleurig frame naar de volledig open ruimte met eetplaats, keuken en salon. Op het gelijkvloers werd gewerkt met natuurstenen vloeren in platen van sinai pearl, die in het bedrijf van de bouwheer tot grote tegels verzaagd werden. In het salon werden deze gecombineerd met een eiken parket. Een boogvormige designzitbank nodigt uit tot relaxen. De lichtinval in de leefruimtes is overweldigend door de grote glaspartijen en de vide. Tussen het salon en de keuken annex eetplaats bevindt zich een hangend kastenvolume in donkerkleurige eik met daaronder de ingewerkte gashaard op een sokkel van fior di bosco. Boven de eettafel prijkt een ringvormige pendel van Bocci. De donkere ovalen eettafel harmonieert mooi met het maatwerkdressoir in notelaar.De tv in het salon is geplaatst tegen een donkergebeitste eiken wand en wordt deels aan het zicht onttrokken door een wegklappend houten scherm. Links en rechts van de tv trekken de sculpturale bronskleurige luidsprekerboxen van Bang & Olufsen de aandacht.


Badkamer

Ontwerp, keuken, Heremans Keukens

Alle leveranciers van de badkamer

Natuursteen

Brachot

Badkamer

Veja Badkamers

Glazen balustrades

Glas Concept Van Ransbeeck

Aluminium schuifdeuren badkamer

Cockaert Design

Leverancier tegelwerk

Decastone

Combinatie van twee houtsoorten 
Bij de maatwerkkeuken van Heremans werd gewerkt met twee houtsoorten: notelaar en donkere eik, in een halfmassieve uitvoering. Hierdoor kon gewerkt worden met ingefreesde handgrepen. De toestellen zitten onzichtbaar verborgen achter twee zijdelings wegschuivende deuren in de kastenwand. Het eiland bevat zowel de kook- als de spoelfuncties en is voorzien van een verzonken dampkap en een dito stekkerblok voor de losse keukenapparatuur. Het blad van het eiland is in dekton en de onderbouw in watervaste, gelakte mdf. Tegenover het eiland en de donkere kastenwand bevinden zich nog een maatwerkdressoir en een plafondhoge ontbijtkast met wegschuivende deuren en ingebouwde ledverlichting met sensoren. Beide zijn uitgevoerd in notelaar


Verlichting

Ontwerp, keuken, Heremans Keukens

Alle leveranciers van de verlichting

Tuinaanleg

Tuinen van Hove

Verlichting

High end Home Integration

Verlichting

Modular Lighting Nederland

Schakelmateriaal

Basalte

Warme, intimische sfeer 
De mastervleugel omvat een slaapkamer met daarachter de badkamer en aansluitende, open dressing. De drie wanden van de dressing zijn voorzien van kastenwanden in notelaar. De masterslaapkamer bevat een voorzetwand die aan beide zijden van het bed afgesloten kan worden van de badkamer en de dressing met speciale, semitransparante designschuifdeuren. In de ruime badkamer werden de vloer, de wand achter het vrijstaand ligbad en de spatwand bij het lavabomeubel uitgevoerd in de natuursteen fior di bosco. Het lavabomeubel heeft een onderbouw in notelaar en een blad in Flumood van Antoniolupi. Het bronskleurige kraanwerk is van Hansgrohe. De plafondhoge spiegelkast boven het lavabomeubel is een eigen creatie van de bouwheer. Verder leidt een betonnen trap met eiken treden naar de verdieping, die ook met de huislift bereikt kan worden. Op dit niveau bevinden zich twee gastenkamers en een thuiskantoor met zithoek, die baden in het licht door de grote glaspartijen en het hoekraam. Ook in het thuiskantoor bevindt zich een kastenvolume in notelaar 

Editor: Media team

Datum: 19-05-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Philip Doutreligne

Fotografie: Nick Cannaerts