previous arrow
next arrow
Slider

Cosentino

Cosentino Group is een internationaal gericht familiebedrijf dat zich toespitst op de productie en distributie van innoverende en hoogwaardige materialen uit steen voor architectuur en design. De twee bekendste merken van Cosentino zijn Silestone® en Dekton®.

Dekton® Ultracompact

Dekton® is een geavanceerde mix
 grondstoffen die worden gebruikt om glas, porselein van de laatste generatie en kwartsoppervlakken te vervaardigen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een exclusief technologisch sintering proces dat een versnelde versie is van de metamorfe veranderingen die natuursteen ondergaat door duizenden jaren blootstelling aan hoge druk en hoge temperaturen. Het resultaat: een materiaal dat kras-, vlek-, hitte- en Uv-bestendig is, opgewassen is tegen sterke temperatuurwisselingen en vrijwel non-poreus is. Beschikbaar in grote platen (tot 320 x 144 cm) in vijf verschillende diktes (0.4cm, 0.8 cm, 1.2 cm, 2 cm en 3cm) is Dekton® het perfecte oppervlak voor keukens, badkamers, vloeren, wanden en gevels.

Silestone® Kwarts

Silestone® bestaat voor meer dan 90% uit natuurlijk kwarts. Dit hightech materiaal is zeer goed bestand tegen vlekken, stoten en krassen en heeft een laag absorptieniveau. Het materiaal is verkrijgbaar in drie afwerkingen (gepolijst, suede, volcano), drie diktes (1,2/ 2/ 3cm) en in twee formaten (306 x 140 cm/ 325 x 159 cm). Uniek aan Silestone® zijn de spoelbakken uit één stuk genaamd Integrity welke verkrijgbaar zijn in hetzelfde materiaal en kleur als de werkbladen. Silestone® is uitermate geschikt voor binnentoepassingen in keukens, badkamers en veeleisende gebouwen zoals hotels, restaurants, ziekenhuizen, laboratoria, enz.

___

Meer projecten van Cosentino bekijken?

 

 

Bijzonder werkblad op maat

In een moderne villa aan de Nederlandse kust, is architectenbureau Van Manen verantwoordelijk voor het ontwerp van de keuken. Cosentino realiseerde een exclusief werkblad op maat voor de prachtige woonkeuken.

Tijdloos keukenblad

Bij een strakke woning hoort natuurlijk ook een strakke, moderne inrichting. De witte keuken met zwart keukenblad maakt deze woning tijdloos.

Exclusief aanrechtblad in bijzondere stadsvilla

Deze bijzondere stadsvilla uit de jaren ’60 is een ruime en sfeervolle woning. De villa heeft een prachtige keuken, het aanrechtblad is gerealiseerd door Cosentino.

Luxueus aanrechtblad van natuursteen

Deze landelijke keuken gaat perfect op in de rest van het interieur. Cosentino is verantwoordelijk voor het luxe aanrechtblad. Door de bewerking in het aanrechtblad krijgt de keuken een luxueuze stijl.

Wasbak meubel van natuursteen

In een prachtige nieuwbouw villa is het duidelijk terug te zien dat er gebruik gemaakt is van ‘echte’ materialen. Cosentino verzorgde een bijzonder wasbak meubel voor in de badkamer.

Exclusief werkblad in de keuken

Bij het werkblad in de keuken, gerealiseerd door Cosentino, is gebruik gemaakt van exclusief materiaal. Het grote werkblad is toch een droom van iedere kookfanaat.

Natuursteen als signatuur

Door natuursteen te gebruiken werd er een heel nieuw karakter toegevoegd aan de kantine. Er is gebruik gemaakt van het granietmerk Sensa dat bekend staat om een verhoogde bescherming tegen vlekken. De Sensa-collectie bestaat uit exclusieve granieten en kwartsieten die behandeld zijn in de fabriek in Brazilië. De Sensa-kleur Orinoco is een zeer bijzondere kleur met vloeiende dikke aders in zwart, grijs en oranje. Dit geeft de ruimte nog meer dimensie! 

 

Cosentino, luxe afwerking, natuursteen, luxe materiaal, interieur design

Hendrik Willems (Regional Director The Netherlands & Poland)


“Bij Cosentino willen wij met toonaangevende merken onze klanten inspireren, ze ontzorgen en zo constant toegevoegde waarde leveren.

___

Contactgegevens:

  • Cosentino Belgium
  • Koeweidestraat 44
  • 1785 Merchtem

 


Web editor: Monique Jansen     |

Datum: 07 | aug | 2019


Tags: , ,

Gerelateerde artikelen

NEWstairs

NEWstairs


Met al meer dan 15 jaar ervaring is NEWstairs dé specialist op het gebied van traprenovatie en -bekleding…

Van Eyck shutters


Van Eyck shutters is al sinds jaar en dag specialist in maatwerk shutters. De shutters zijn geschikt voor elk type raam en voor iedere raamsoort…

Visitekaartje

Starline


Starline werkt vanuit de passie om uw zwem- en wellnessgenot te vergroten…

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!