Concrete House: duurzaam bouwen in beton

Concrete House

Op 26 mei 2024 vindt er weer een editie plaats van de Open Wervendag. Op deze dag kun je zien hoe Belgische bouwbedrijven duurzaamheid en energiezuinigheid combineren met de bouw van nieuwe woningen, appartement, publieke ruimten en openbare gebouwen. Concrete House staat voor duurzaam bouwen in beton en opent ook dit jaar weer de deuren van een moderne, energiezuinige nieuwbouwwoning in Herentals.

Maximaal zicht op de tuin 

De villa bestaat uit grote raampartijen zodat er vanuit iedere leefruimte maximaal zicht is op de tuin. Zo zijn de woonkamer, de keuken met eiland en eethoek, de grote eettafel en bureau van oost naar west gepositioneerd. Bijna de volledig toegestane bouwoppervlakte wordt benut op het perceel en de woning is gesitueerd in een bestaande residentiële verkaveling. Aansluitend op de woonkamer bevindt zich een ruim buiten terras met infinity pool. Dit zorgt voor een mooie overgang van het terras en de lagergelegen tuin.  

Extra leefruimte 

Door de kelder van de villa volledig te isoleren is er extra leefruimte gecreëerd. Zo biedt de kelderruimte voor speelruimte voor kinderen en ook een gastenkamer. Via de grote ramen in de ondergrondse patio en via de glazen vloer in de keuken is de kelder voorzien van veel natuurlijk licht.  De kelder is uitgevoerd in ter plaatse gegoten betonnen vloerplaat en wanden. Op enkele plaatsen zijn de betonwanden weggelaten en vervangen door verdiepingshoge raampartijen, zo heb je vanuit de woning een prachtig uitzicht naar de tuin en de omgeving en creëer je het welbekende binnen-buiten gevoel. De villa oogt binnenuit een stuk ruimer dan het massieve, compacte volume aan de buitenzijde laat vermoeden. 

Het gebruik van beton 

Zoals hierboven al benoemd is de kelder uitgevoerd in ter plaatse gegoten betonnen vloerplaat en wanden. Vanuit de kelder is een prefabbetontrap geplaatst die als verbindende factor dient tussen de verdiepingen. Op de begane grond vind je prefabbetonwanden en breedvloerplaten. De buitengevels van de villa zijn afgewerkt met crepie op isolatie. De gladde betonwanden en plafonds in de villa werden zonder extra pleisterwerk geschilderd.  

Bezoek deze energiezuinige nieuwbouwwoning van Concrete House tijdens de Open Wervendag in Herentals. De editie vindt plaats op 26 mei 2024 van 10.00 uur tot 17.00 uur. Het adres van de villa is Lavendelweg 14 – 2200 Herentals.

Editor: Media team

Datum: 22-05-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Concrete House