glaswanden poolhouse, solarlux, the art of living

  • SOLARLUX Nederland BV
  • Marie Curiestraat 2
  • 7442 DP  Nijverdal

Complete verbouwing met luxe lichtstraat | Solarlux 

Deze woning was nog bijna nieuw toen de huidige bewoners haar kochten. De vorige eigenaars hadden er maar een half jaar gewoond. Toch was een flinke verbouwing nodig om alles helemaal naar wens te maken. Het resultaat? De tuin, een nieuwe aanbouw, de gietvloer, verlichting en kleuren: allemaal helemaal op maat gemaakt voor de huidige bewoners. De benedenverdieping heeft een nieuwe dimensie gekregen nadat hier in de aanbouw een luxe lichtstraat is aangebracht door Solarlux. Overdag baad je hier in zonlicht, als de avond valt ben je getuige van de mooiste zonsondergangen en in de avond is de sterrenhemel heel dichtbij…

glaswanden poolhouse, solarlux, the art of living

Extra leefruimte

Met name de zolderverdieping onderging een fikse verandering. Dit was oorspronkelijk één grote ruimte met een aparte kamer erbij. Een nieuwe indeling zorgde ervoor dat er een werkkamer kwam, een overloop met inbouwkasten en voor de tieners een eigen badkamer. Het interieur werd op maat gemaakt door een interieurbouwer, zoals de vele kasten die aan de woning werden toegevoegd. Een voorbeeld hiervan is de kast in de woonkamer. Deze bevindt zich tegenover het haardmeubel, dat ook helemaal vernieuwd werd. Een tweede haard vinden we in de serre. Deze is kleiner van formaat, maar heeft wel een grotere vlam. Daardoor geeft hij meer warmte af dan de open haard in de woonkamer, wat meer een sierhaard is. 

glaswanden poolhouse, solarlux, the art of living

Binnen en buiten

Waar voorheen een terras lag, kwam een nieuwe aanbouw. Deze wordt door de bewoners de serre genoemd. Wanneer je de aanbouw ziet, begrijp je meteen waar die naam vandaan komt. Er werd een Solarlux Akzent plus lichtstraat geplaatst van maar liefst 6 x 3,5 meter en een dertiendelige Ecoline vouwwand die helemaal open kan, zelfs in de hoek. Er werd gebruikgemaakt van triple zon- en geluidswerend glas, zodat de ruimte perfect geïsoleerd is. “Zet je de vouwwand open, dan heb je een extra veranda. We gebruiken de serre heel veel”, vertelt de bewoonster. “Het is een prachtige plek, omdat je er veel licht hebt en omdat het voelt alsof je in de tuin zit. Je hebt een mooi uitzicht op de vijver. Ik zit er vaak als ik vanuit huis werk. Als het in de zomer minder mooi weer is dan zitten we hier ook vaak, omdat het er lichter is.” 

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Jaro van Meerten

___

___

Meer projecten van Solarlux bekijken?

 


Web editor: Rob van Sambeeck     |

Datum: 23 | jun | 2021


Tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!