Combinatie van wonen en werken

Een unieke villa met wel zeven verdiepingen

Interieurarchitect Jelle Vandecasteele nam ons mee naar een loftachtig gebouw waar de bewoners wonen en werken combineren. Een moderne en tijdloze woning, waar gebruik is gemaakt van goede materialen. Er zijn maar liefst zeven (split level) verdiepingen!

Dankzij grote ramen, die afgedekt kunnen worden met lamellen, is er veel connectie tussen de verdiepingen. De verschillende levels zijn bereikbaar via trappen of de zespersoons lift. In het privégedeelte kan echter niet iedereen zomaar naar binnen via de lift, want alles is goed beveiligd.

Strakke indeling
Op de benedenverdiepingen en de kelder bevinden zich de kantoor- en bedrijfsruimtes. Daarboven is de woonruimte met een zonnig dakterras inclusief wellnessgedeelte. De strakke indeling komt zowel in de bedrijfsruimtes als de woning terug. Op iedere verdieping bevindt zich een zwart volume dat de ruimte breekt. Alle meubels zijn op maat gemaakt door Verhulst Interieur.

Alle tegels in het project zijn geleverd door Tegels Provijn (merk Mosa).


“De strakke indeling komt zowel in de bedrijfsruimtes als de woning terug”De openhaard komt van Lefebvre (Metalfire).

De lederen bekleding is gerealiseerd door Alphenberg.

Spelen met licht
Jelle koos ervoor om veel glas toe te passen in het staalskelet. Deze harde materialen hebben wel een negatieve invloed op het geluid. Daarom koos hij voor akoestische isolatie en een spanplafond. De screens met strijklicht over de ramen zorgen ervoor dat mensen in het donker niet naar binnen kunnen kijken, maar de bewoners kunnen wel zien wat er buiten gebeurt. De lift en andere ruimtes hebben LED strips van Kreon. De Delta Light lampen zijn semi-inbouw en veel werkt op bewegingsdetectie. Niet alleen de verlichting, maar ook de kranen gaan automatisch aan en uit.

Godecor is verantwoordelijk voor al het schilderwerk en de rolgordijnen.

Centraal domoticasysteem
Wat niet automatisch werkt, kan worden bediend via een centraal domoticasysteem. Er werd gekozen voor een KNX-systeem. Alles werkt op dit systeem: de veertien zones vloerverwarming, de airco, ventilatie, de screens en zelfs het centrale volume in het eetgedeelte.

Carrara marmer
In de keuken zie je een houten wand, waarachter kasten verwerkt zijn. De wand van Carrara marmer is hetzelfde als de eettafel, waarbij een stalen frame en een honingraad zijn gebruikt waarop een dunne laag marmer is bevestigd, zodat er geen tussenpoten nodig zijn. De Dietrich inductiekookplaat en de oven die zelf het volume van het voedsel berekent, zijn een aanwinst in de keuken, volgens de heer des huizes.

Het maatwerk interieur is van Verhulst Interieur.


“Op het dakterras kun je‘s zomers en ‘s winters zitten dankzij de lamellen en screens die open en dicht kunnen”


Buitenkeuken met wijds uitzicht
Op het dakterras bevindt zich een Corian buitenkeuken. Je komt er via de zithoek met open haard op de tussenverdieping. De lamellen van de overkappingen en de screens aan de zijkant kunnen geopend en gesloten worden. Het voordeel is dat je hier zowel in de zomer als in de winter kunt zitten. Heaters geven in de winter extra warmte. Het is er heerlijk toeven met een wijds uitzicht naar alle kanten toe.

Ook vanuit de drie slaapkamers op deze verdieping is dit uitzicht te bewonderen. De badkamer in de master bedroom bevindt zich achter de slaapkamerwand en vanuit het bad heb je uitzicht op het groen. Een diepe inloopdouche met regendouche maakt het geheel af. Deze geeft wel 60 liter water per minuut.

Het sanitair alsook de chauffage en vloerverwarming komt van Xavier Covemaeker.

Optimaal genieten
De bewoners kunnen optimaal genieten van de woning dankzij Holstra zonwering (Renson Fixscreen) en rolluiken (Building Plastics). Daarnaast heeft Holstra de full-option terrasoverkapping gerealiseerd, waarbij de mogelijkheden eindeloos zijn. De overkapping is een gekoppelde Camargue van het merk Renson, waarbij de lamellen 150° kantelbaar zijn. Zowel in de lamellen als in de kolommen zit sfeervolle LED-verlichting. Zelfs de tuinmuur bleef niet achter. Deze is bekleed met aluminium lamellen (Renson Linius). De aluminium bloembakken, die naadloos in de tuinmuur zijn verwerkt, zijn eigen maatwerk.

 

Tekst: Desiree Pennings
Fotografie: Johnny Umans

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project: