slider1
slider2
previous arrow
next arrow

Collectiv4 Architects

Duurzaam

Collectiv4, gevestigd in Leuven, is het architectenbureau van oprichter Kristof Stuyck en zijn vennoot Mattias Camps. Hun visie is gesteund op duurzaam ontwerpen, een grondige analyse van elk project, een rigoureuze werkmethode en aandacht voor de gebruiker. Ook randvoorwaarden als haalbaarheid en economische context spelen hierbij een rol, net als communicatie, de juiste samenwerkingsverbanden en de verwachtingen van de gebruiker. Het begrip ‘duurzaam’ bekijken ze ruim, van concept tot gebruikersfase. Duurzame materialen, rationeel energiegebruik, efficiënte werkmethodes en optimaal ruimtegebruik staan hierbij centraal.

Analyse

Voor nieuwbouwprojecten gaan ze telkens uit van houtskeletbouw, dat biedt enorme voordelen op vlak van duurzaam bouwen en van heeft tevens een verkort bouwproces, zonder dat er architecturale restricties zijn. Elk project start met een analyse, waarbij ze in eerste instantie de eigen projecten uit het verleden herbekijken om hieruit te leren voor de toekomst. De vormentaal die ze hanteren is strak en tijdloos en houdt ook rekening met praktische verwachtingen van de uiteindelijke bewoner of gebruiker.

 

___

Alle projecten van Collectiv4 Architects bekijken?

 

Collectiv4 Architects


“Hun visie is gesteund op duurzaam ontwerpen, een grondige analyse van elk project, een rigoureuze werkmethode en aandacht voor de gebruiker.”

 

___

Contactgegevens:

  • Collectiv4 Architects bvba
  • Engels Plein 35/0104
  • 3000 Leuven


Web editor: Media team     |

Datum: 16 | feb | 2021


Tags:

Gerelateerde artikelen

Joachim Pevenage

Joachim Pevenage


Joachim Pevenage vertaalt architectuur op maat in gebouwen die een weerspiegeling zijn van de gebruikers…

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!