Centrale woonkeuken, QTD Interieurarchitecten, The art of living

Centrale woonkeuken | QTD Interieurarchitecten

Een woning met woonkeuken waar wonen en werken goed gecombineerd kan worden. Waar originele details gespaard moesten blijven. Een beetje modern mocht zijn maar niet té. Een ruim en overzichtelijk geheel wat fris en luchtig aanvoelt. Een andere wens was dat het praktisch was en makkelijk te onderhouden.

De woning had voorheen een gedateerde inrichting. Het was tijd dat er een frisse wind door deze woning raasde. De dichte keuken, zonder daglicht werd op advies van QTD interieurarchitecten het hart van de woning. De nieuwe woonkeuken maakt een directe verbinding met de uitbouw en de living. Dit besluit heeft ervoor gezorgd dat het een open en lichte ruimte wordt. Donkere accenten die voorheen weg zouden vallen, geven nu een levendige boost aan de keuken.

Enorme lichtbron

De aanbouw heeft een ronde, diamant achtige vorm die eigenlijk geen functie had. Momenteel is de ruimte omgetoverd tot eet- en zitkamer. De wanden en het taps toelopende dak zijn transparant. Een soort serre die je omringt door natuur. Zo kun je in ieder seizoen van het buitenleven genieten. De bewoonster wilde graag een luchtige woning met veel lichtinval. De serre heeft hier een groot aandeel in. Het transparante zorgt voor doorkijk en verrijkt de optische ruimte. De natuurlijke lichtinval heeft ook het gewenste effect op de naastliggende ruimtes. Voorheen was deze aanbouw redelijk nutteloos. Nu is het een echte toevoeging aan de woning.

Centrale woonkeuken, QTD Interieurarchitecten, The art of living

Centrale woonkeuken

De living begint aan de andere kant van de woonkeuken. In tegenstelling van de zithoek is deze ruimte redelijk donker aangekleed. Hier zijn shutters geplaatst waardoor de bewoonster zelf de hoeveelheid licht kan bepalen. Donkere accenten in het interieur komen hier terug. Doordat deze kleur combinaties consequent toegepast zijn wordt er eenheid en balans gecreëerd. Met als gevolg dat de woning rust en frisheid uitstraalt. Precies zoals de bewoonster wenste.

Centrale woonkeuken, QTD Interieurarchitecten, The art of living

Centrale woonkeuken, QTD Interieurarchitecten, The art of living

Een leuk weetje van deze renovatie is dat het in totaliteit vier maanden heeft geduurd. Dit is voor een dergelijk project als dit enorm snel. De bewoonster wilde alles graag goed organiseren en was zeer betrokken bij het proces wat gezorgd heeft voor een snelle doorlooptijd. Het eindresultaat is volledig volgens wens met alle tevredenheid van mevrouw des huizes.

 

Tekst: Celine Jacobs
Fotografie: Hendrik Biegs

___

Wil je het hele project zien?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!