Carpentier

Carpentier: smart wood for nice places Carpentier is een familiebedrijf met een passie voor hout. Al drie generaties lang staan ze garant voor hout van hoogwaardige kwaliteit en edel vakmanschap. Als innovatieve speler focust Carpentier niet alleen op de kwaliteit maar ook op de belevingswaarde.

Informatie over Carpentier


1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
previous arrow
next arrow

Ecologisch en duurzaam hout voor totaalprojecten

Bij Carpentier staan ecologie en duurzaamheid centraal. U vindt er geen tropisch hardhout, want ze kiezen bewust voor duurzame, ecologische houtsoorten zoals eiken, thermisch behandeld hout en reclaimed hout. Deze ecologische visie wordt consequent doorgetrokken in hun productieprocessen en in de ontwikkeling van hun producten. Door de verticale integratie heeft Carpentier het volledige houtproces onder controle en kan het alle bewerkingen in eigen atelier uitvoeren. Naast brut hout bieden ze een mooi assortiment van afgewerkte producten: gevelbekleding, plafond- en wandbekledingterrassen, poorten, omheiningen, shutters, houten bijgebouwen en op maat gemaakte prefab-elementen voor houtskeletbouw. Dankzij het uitgebreide aanbod en de jarenlange expertise brengt Carpentier elk totaalproject tot een goed einde, van welke omvang ook, en garandeert het dat interieur en exterieur een harmonieus geheel vormen. 

Innovatie in de vorm van trendy en naadloos design 

Bij de ontwikkeling van haar producten houdt Carpentier altijd een optimale gebruikerservaring voor ogen, met slimme systemen die het plaatsingsgemak van de professional verhogen en resulteren in een ultieme beleving voor de eindklant. 

De QuickClip®-producten, opgebouwd uit kwalitatief hout in combinatie met het unieke Grad-bevestigingssysteem, zorgen bijvoorbeeld voor een snelle montage, een naadloze afwerking en een grote tijdwinst voor de professional. Bovendien passen QuickClip® profielen in een circulaire bouweconomie. Ze zijn eenvoudig te demonteren en kunnen volledig worden hergebruikt.