Carpentier: voor houten plafondbekleding

Carpentier

Carpentier België is een bedrijf dat bekent staat om zijn passie voor hout. Al drie generaties lang produceren zij hout van een hoogwaardige kwaliteit en edel vakmanschap. Toch focussen zij niet alleen op de kwaliteit, maar ook op de belevingswaarde. Bovendien is het hout dat zij produceren op diverse manieren toe te passen. Zo bieden zij een mooi assortiment houten plafondbekleding. De collectie is erg divers en biedt een ruime keuze aan duurzame houtsoorten, verschillende designs en vele afwerkingsmogelijkheden. Met hun producten creëer je hoe dan ook een uniek houten plafond met een warme en moderne uitstraling. Bovendien zijn de producten eenvoudig te plaatsen.

Bevestigingssysteem

Het onzichtbare QuickClip bevestigingssysteem wordt gecombineerd met stabiel HOTwood essen, waardoor de producten snel en eenvoudig binnenshuis te plaatsen zijn. Het maakt hierdoor niet uit welke houtsoort of afwerkingsoptie jouw voorkeur heeft, het plaatsingsgemak blijft gegarandeerd. De onzichtbare montage zorgt dan ook voor het gewenste naadloze en esthetische resultaat.

Uitgebreid assortiment

Naast dat een houten plafond binnen een handomdraai gerealiseerd is, kun je bij Carpentier België ook terecht voor plafondbekleding in verschillende houtsoorten. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor thermisch essen, naaldhout, eikenhout, douglas of oud hout. Ook op het gebied van afwerkingen zijn de opties divers. Om de gewenste uitstraling te creëren biedt Carpentier België de mogelijkheid hun producten te oliën, branden, borstelen, voor vergrijzen of deze verschillende afwerkingsmogelijkheden te combineren.

Plafond, Houten gevelbekleding, Capentier

Meer voordelen

Een ander voordeel aan de houten plafondbekleding is dat het akoestisch comfort biedt. Een houten plafond biedt een geluiddempend effect, wat erg nuttig kan zijn in bepaalde ruimtes. Vooral in gebouwen met grote volumes en een vrij industrieel interieur is de akoestiek vaak slecht. Plafondbekleding zou hier verandering in kunnen brengen. Ook kan de bekleding op aanvraag een brandvertragende behandeling krijgen. Wat weer erg handig is wanneer het product toegepast wordt bij hoogbouwprojecten en openbare gebouwen.

Ben je geïntrigeerd door de houten plafondbekleding van Carpentier België? Dan kun je hen altijd een bezoekje brengen in de showroom in België. Ze geven je graag advies en ze verwelkomen je graag om een ontwerp op maat uit te werken.

 

Architect: Theunynck-Knockaert Architecten bvba, Kortrijk
Uitvoerder: Artea, Anzegem

Editor: Celine Jacobs

Datum: 07-07-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art Of Living

Fotografie: Carpentier