Buitenzwembad, Nouv'eau Zwembaden, bosrijke omgeving

  • Nouv’eau
  • Klapstraat 10a
  • 9831 Deurle (Sint-Martens-Latem)

Buitenzwembad in bosrijke omgeving | Nouv’eau 

In een bosrijke omgeving in België staat deze prachtige villa met groene tuin en exclusief buitenzwembad. Het zwembad integreert mooi in het geheel omdat de kleur van het water de groene tint van haar omgeving een beetje overneemt. Er ontstaat op deze manier een mooi geheel dat rust en eenheid uitstraalt 

Harmonie en contrast

De boord uit Belgische blauwe hardsteen vormt een mooi contrast en zorgt voor een stijlvolle overgang van het water naar het gras en het kleiklinker terras. Het zwembad is uitgerust met een automatisch polycarbonaat anti-alg solar afdekking in alu-kleur. De alu-kleur is net als het inox zwembad tijdloos en past bij de randafwerking.  

Buitenzwembad, Nouv'eau Zwembaden, bosrijke omgeving

Ultiem gebruikersgemak

De lamellen in het buitenzwembad capteren de warmte van de zon en geven deze af aan het zwembadwater, wat zorgt voor een aanzienlijke besparing op de verwarmingskosten. De lamellen zijn zeer onderhoudsvriendelijk door het anti-alg scharnier, deze voorkomt dat er algenvorming ontstaat tussen de lamellen. De filterinstallatie bestaat uit een hoogwaardige frequentie gestuurde Pentair pomp en een Pentair filtervat gevuld met AFM (actief filter medium, glaskorrels) dat voor kristalhelder water zorgt. De Pentair Intellipool zwembadsturing doseert intelligent chloor en pH- wat ervoor zorgt dat het water te allen tijde voldoende ontsmet wordt. Daarnaast is het zwembad met Intellipool op afstand met een smartphone, tablet of pc te observeren en te bedienen. Daarnaast is er, om een minimum aan chloor (20%) te gebruiken, een UV-C sterilisatie geplaatst. Deze ontsmet en zorgt tevens voor de vernietiging van chloramines. 

Buitenzwembad, Nouv'eau Zwembaden, bosrijke omgeving

Zwemmen van april tot oktober

Om het zwemseizoen te maximaliseren van april tot en met oktober en te zwemmen op een aangename 28 à 30°C, werd een dubbelwandige warmtewisselaar geplaatst die warmte uitwisselt met de reeds aanwezige woningwarmtepomp.  

 Nouv'eau Zwembaden, bosrijke omgeving

Tekst: Nouv’eau
Fotografie: Nouv’eau

____

____

Wilt u meer projecten zien van Nouv’eau Zwembaden?