b+ villas bouwt aan dromen

Klassiek van buiten, comfortabel van binnen

b+villas is een gevestigde naam in de wereld van villabouw en renovatie. Over heel België en in het zuiden van Nederland realiseerde dit sympathieke Vlaamse familiebedrijf al meer dan 1500 geïndividualiseerde woningen. Van klassieke boerderijen tot moderne, trendy villa’s. Veertig jaar zorgvuldig opgebouwde knowhow en expertise staan aan de basis van dit succes.

De opdracht aan b+villas voor het perceel van ongeveer een halve hectare was een statige woning voor een groot gezin. Met een klassieke uitstraling van buiten. Binnen moest het comfortabel zijn, de afwerking modern met hier en daar klassieke accenten. De bouw heeft zo’n twintig maanden geduurd, het huis is eind 2011 opgeleverd.

Exterieur

De entree is via een erepoort, die leidt naar een cour in de stijl van Louis XVI. Aan de overzijde zien we het symmetrische woonhuis, de gevel gestuukt met witte kalk. Bij de bijgebouwen aan de rechterkant is de baksteen in het zicht gelaten, wat het woonhuis nog meer status geeft. Opvallend zijn de uitstekende pilasters, die de bakstenen gevels iets spannender maken. De daken zijn afwisselend bedekt met pannen en leisteen.


Opvallend zijn de uitstekende pilasters, die de bakstenen gevels iets spannender maken


Modern indoor zwembad met klassieke elementen, ontworpen door b+villas


De opdrachtgever wist goed wat hij wilde, maar stond open voor de ideeën van de architect


Moderne, klassieke slaapkamer door b+villas

Interieur
Het interieur valt op door de ruimte. De keuken is voorzien van alle mogelijke opbergruimte en comfort. Alles oogt rustig, inderdaad strak met hier en daar een klassiek element, zoals de boogramen bij het inpandige zwembad. En het trappenhuis is zelfs wat romantisch, met gedurfde rondingen. Op de overloop vallen de wanden op, met het stucwerk in reliëf.

Samenwerking
De opdrachtgever wist goed wat hij wilde, maar stond open voor de ideeën van de architect. Die gaf aan dat de gevraagde klassieke elementen een sobere, strakke afwerking nodig hadden om de moderne kunst goed tot zijn recht te laten komen. Een eigen idee van de bouwer was het plaatsen van een klassiek model verwarmingsradiatoren in de hal.

 

Meer projecten van b+ villas zien?

 

___
Contactgegevens:

  • b+villas
  • Nieuwlandlaan 6
  • 3200 Aarschot