appartement aan zee | Stone Group, the art of living

 • Verlichting (o.a. Occhio, Bocci, Modular, Tal, Brick in the Wall)
  Brotec
  Kasterlee | www.brotec.be
 • Kunstwerk glaskunstenaar Isabelle Scheltjens
  The Boutique Gallery
  Sint-Martens-Latem | www.isabellescheltjens.com
 • Keuken, dressing, maatwerk kasten en parketvloeren
  Jo Luyckx
  Mol
 • Kokendwaterkraan
  Quooker Belgium
  Malle | www.quooker.be
 • Stortdouches en badkamerkranen
  Hansgrohe
  Brussel | www.hansgrohe.be

Boutique appartement aan zee | Stone Group

Cap Horn, het nu al iconische gebouw op de kop van de Zeedijk in Duinbergen, is met zijn dertien verdiepingen de hoogste residentie van Knokke-Heist. Het spraakmakende complex werd ontworpen door Project Architects – Piet Bailyu en ontwikkeld door POC Partners. Jan Stockman van Stone Group bv, makelaar in high-end residentieel vastgoed, staat mee in voor de verkoop. Op zijn uitnodiging mochten we er een recent afgewerkt mezzanine-appartement aan zee bezoeken, dat momenteel te koop wordt aangeboden.

Kokendwaterkraan: Quooker Belgium. Keuken, maatwerk kasten en parketvloeren: Jo Luyckx. Interieurarchitect: Rebecca Gerrits.


“Bijzonder stijlvol is het kunstwerk van glasparels, gemaakt door Isabelle Scheltjens”


Decoratie: BVBA Abitare. Kunstwerk glaskunstenaar Isabelle Scheltjens: The Boutique Gallery. Plafondhoge maatwerkkast: Jo Luyckx. Domoticasysteem: Velbus Home Automation.

 

Adembenemend panoramisch zicht

Het mezzanine-appartement aan zee heeft een royale oppervlakte van 174 m2 en bevindt zich op verdieping 9 en 10 van de residentie. Vooraan loopt het raam door over de twee niveaus, met een schitterend frontaal zeezicht en uitkijk op het brede strand met z’n conviviale zeilclub. De residentie bevindt zich op de kop van de dijk, waardoor ook zijdelings en achteraan de adembenemende, panoramische zichten tot de verbeelding spreken, met onder andere de beschermde duinbosjes van het Willems- en het Stübbenpark en het weidse, ongerepte hinterland. Ook de onmiddellijke omgeving heeft veel te bieden wanneer het op een relaxt vakantiegevoel aankomt. Je kan er lekker loungen in de Blue Buddha Beachclub, één van de hipste plekken van het land, of je culinair laten verwennen in ‘Sel Gris’, het vaak gelauwerde restaurant van sterrenchef Frederik Deceuninck.

Stortdouche en badkamerkranen: Hansgrohe.

appartement aan zee | Stone Group, the art of living

Dressing: Jo Luyckx.

appartement aan zee | Stone Group, the art of living

Gordijnen: BVBA Stichelbaut. Styling bedden: Beets Patteet Slaapcomfort. Verlichting (o.a. Occhio, Bocci, Modular, Tal, Brick in the Wall): Brotec.

 

Unieke all-in-aanpak

Jan Stockman van Stone Group bv: “De kopers van een dergelijk appartement zijn vaak drukbezette zakenlui. Veel tijd om zelf hun appartement in te richten, hebben ze niet. Daarom hebben we hier op eigen initiatief een ronduit cosmopolititsch ‘boutiquehotel’ en ‘big city’-gevoel gecreëerd, een stijl waarin de kandidaatkopers zichzelf herkennen. In dat opzicht is interieurarchitecte Rebecca Gerrits uit Genk met glans in haar opzet geslaagd. Het appartement is volledig aangekleed en wordt kant-en-klaar verkocht, compleet met kunstwerken, meubilair, tapijten, gepersonaliseerde handdoeken, bed- en tafellinnen… enkel nog valiezen uitpakken en genieten maar. Uiteraard is ook verdere samenspraak met de interieurarchitecte mogelijk”.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Philip Doutreligne, geschreven voor magazine nr.2 2021
Fotografie: Jaro van Meerten

____
Wil je meer zien van Stone Group bv?