Boost je energie met meer daglicht door grote glaspartijen

Group Ceyssens

Meer daglicht in onze woningen en kantoren heeft onmiskenbaar een positieve invloed op het gevoel van welzijn, de gezondheid en prestaties. Daarnaast biedt voldoende daglicht een economisch voordeel door de vermindering van energieverbruik. Hieronder worden enkele redenen beschreven waarom grote glaspartijen van Group Ceyssens een échte toevoeging zijn.  

Een gevoel van welzijn en een betere gezondheid 

Grote glaspartijen in je woning of kantoor zorgen voor meer daglicht. Meer daglicht bevordert het welzijn en verbetert de gezondheid. Studies hebben aangetoond dat een flinke dosis licht kan zorgen voor een gelukkig en tevreden gevoel. Gelukkige mensen zijn over het algemeen productiever, energieker en hebben een betere sociale interactie. Daarnaast heft natuurlijk licht een positieve invloed op de gezondheid. Het bevordert de alertheid, de gemoedstoestand en het slaappatroon. Een verhoogde blootstelling aan daglicht verhoogd de vitamine D- en melatonine niveaus, wat bijdraagt aan een lager risico op hartaandoeningen en een betere slaap.  

Glazen schuifwand, glazen schuifwand, Group Ceyssens, The Art of Living
Essec Beringen

Verhoging van productiviteit en leervermogen 

Er is een duidelijk verband tussen meer daglicht en een betere concentratie, een beter kortetermijngeheugen en betere allround cognitieve prestaties. Natuurlijk licht stimuleert alertheid en prestaties, terwijl een gebrek aan licht juist het tegenovergestelde kan veroorzaken. Onderzoek toont aan dat de productiviteit tot wel 20% kan toenemen. 

Glazen schuifwand, glazen schuifwand, Group Ceyssens, The Art of Living

Energiebesparend en duurzaam 

De huidige grote glaspartijen, zoals dubbel of drievoudig hoogrendementsglas, zijn energiebesparend en duurzaam. Kunstlicht is namelijk een niet onbelangrijke kostenfactor in het dagelijks leven. Zowel voor bedrijven als voor particulieren. Daglicht is daarentegen gratis en ook nog eens de meest duurzame verlichtingsbron. In een tijdperk waarin de aandacht voor het milieu hoog op de agenda staat, is daglicht als energie-efficiënte en duurzame verlichtingsoplossing niet meer weg te denken uit een goed bouwproject. Het maximaliseren van natuurlijk licht moet daarom een integraal onderdeel zijn van elk pand. 

Glazen schuifwand, glazen schuifwand, Group Ceyssens, The Art of Living

Streven naar optimaal lichtinval 

Kortom: tegenwoordig is de aandacht voor licht in architectuur essentieel. Het verbetert de gemoedstoestand, het welzijn en de gezondheid. De glaspartijen van Group Ceyssens zorgen voor transparantie en ruimte en verhoogt het gevoel van openheid in elk gebouw. Bij Group Ceyssens wordt gestreefd naar optimale lichtinval met de glas- en profieltoepassingen die het comfort van elk gebouw verbeteren. 

Editor: Media Team RRO

Datum: 04-07-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Group Ceyssens

Fotografie: Group Ceyssens