Bohemian interieur | De Bock Interieurarchitecten
Bohemian interieur | De Bock Interieurarchitecten
Bohemian interieur | De Bock Interieurarchitecten
previous arrow
next arrow

Van Frans landhuis tot bohemian interieur | Fleury de Bock

Fleury de Bock is een veelzijdige en inspirerende plek waar klanten terecht kunnen voor alles omtrent schoonheid, van bloemen tot cadeauartikelen, exclusieve meubelstukken, decoratie, een bijzondere collectie kleding, sieraden én interieurprojecten. Dat het bedrijf erg sterk is in dat laatste, bewijzen ze met een Frans landhuis waar ze de sfeer omtoverden tot een bohemian interieur.

bohemian interieur , De Bock Interieurarchitecten, the art of living

Loftachtige sfeer

De renovatie verliep in twee fases, waarbij het landhuis in de eerste fase werd uitgebouwd tot een moderne, kubistische villa met lange zichtlijnen. In de tweede fase werd het oorspronkelijke zadeldak rechtgetrokken. De voorheen donkere woning kreeg een open karakter met grote raampartijen aan zowel de voorzijde als de achterzijde. Overbodige ruimtes en functies werden weggelaten, zoals de inkomkamer. Hierdoor ontstond een loftachtige sfeer.

Prachtige leefkeuken

De prachtige leefkeuken vormt het kloppend hart van de woning. “We hebben gekozen voor een smalle keuken met een lengte van maar liefst vijf meter, waardoor een elegant en stijlvol geheel is ontstaan’’, vertelt interieurarchitect Eva. “Door deze vorm kan er comfortabel gekookt worden, ook voor grote gezelschappen, zonder dat het contact met het bezoek verloren gaat. De bijpassende lange eettafel zorgt voor ruim voldoende eetplekken. De keuken is bewust rustig gehouden qua kleuren, waarbij het hout zorgt voor een verbindend element met de buitenruimte, net zoals de tegelvloer, die doorloopt van binnen naar buiten. De kleurrijke stoelen zorgen voor een vrolijk accent.”

bohemian interieur , De Bock Interieurarchitecten, the art of living

Tuytelaers Natuursteen heeft de woning voorzien van deze vloer.

Dineren in de living

Dineren in een meer intieme setting kan in de naastgelegen living, die is ingericht met een ronde eettafel en een centraal gelegen haardmeubel, waardoor aan beide zijden kan worden genoten van een sfeervol vuurspel. De houten bekleding is wederom een verwijzing naar de omliggende natuur en komt ook terug in de maatwerkkast in de uitbouw. Eva: “In deze ruimte hebben we een tweede living gecreëerd met een bohemian interieur. Ook hier vormen openheid en licht twee belangrijke kenmerken; de lage zetel is bijvoorbeeld gekozen, zodat het zicht op de tuin niet verstoord wordt.”

bohemian interieur , De Bock Interieurarchitecten, the art of living


“De woning geeft het idee van een grote tuinkamer; binnen en buiten lijken één”


Slaapkamers met een eigen beleving

De eerste verdieping werd volledig opnieuw ingericht. Er kwamen lange raampartijen ter hoogte van de kruinen van de bomen buiten, zodat de buitenruimte ook hier optimaal beleefd wordt. Verder werden vier slaapkamers gecreëerd en twee badkamers, ieder met een eigen beleving. Om het geheel compleet te maken, bedacht Fleury de Bock een bijpassend lichtplan en ontwierp en maakte ze de raamdecoratie. Het interieur is aangekleed met kunst en accessoires, waardoor elke ruimte klopt tot in de details.

bohemian interieur , De Bock Interieurarchitecten, the art of living

Vrolijke interieurs

Ook ontwierp Fleury De Bock een prachtige houten overkapping en een ontspanningsruimte met een sauna. Eva: “De uitvoering werd door ons nauwgezet begeleid, zodat alle ideeën tot in de puntjes nauwkeurig zijn gerealiseerd en de wensen van de opdrachtgevers volledig zijn vertaald. Het resultaat is dat alles bijzonder snel en soepel is verlopen. Deze renovatie van het bohemian interieur straalt precies uit waar wij met Fleury De Bock voor staan: stijlvolle en vrolijke interieurs, waarin het optimaal vertoeven is.”

 

Tekst: Dana Otten
Fotografie: De Bock

___

Wil je meer projecten van De Bock Interieurarchitecten zien?