Dutch Design Week ’17

∙ Talentvolle designers gespot | Graduation show 2017 by Design Academy Eindhoven  ∙

In het centrale deel van het centrum van Eindhoven was het dit jaar weer raak! De afstudeer show van de Design Academy in design hoofdstad Eindhoven. Meer dan ooit heeft de jongste generatie ontwerpers twijfel tot hun instrument gemaakt.

Onder de noemer ‘Mined’ richt Design Academy Eindhoven dit jaar het vizier op het fundamentele karakter van het onderzoek en van de synthese in het gerealiseerde werk: het resultaat van denken (mind), eigen maken (mine) en opdiepen (mined).Wij van de online redactie hebben veel nieuwe upcoming talenten gespot die hun weg naar inovatie en bekendheid volgen. Hieronder een overzicht van een aantal ontwerpers gespecialiseerd in architectonisch design & product/interior design die wij graag willen uitlichten:

___

ll’atelier | Project name: Wired 2017 | Lauren Leerdam


“Mijn project is een materiaalstudie geweest wat bestaat uit een onderzoek naar bestaand materiaal; Kabelnetwerk.”

“Het wordt heel veel toegepast in de hedendaagse architectuur zoals in bijvoorbeeld dierentuinen, voetbalstadions. Staalkabels opgespannen op een groot frame, dit is mijn uitgangspunt geweest. Ik ben hiermee begonnen te ontwerpen op een hele speelse manier om te kijken wat ik er nog meer mee kan en wat er met het materiaal gebeurt. Op een gegeven moment 3D gemaakt, meer als testmodellen. Op een gegeven moment kwam er een soort van kracht vrij, als je erop drukt, dat het ook stevig bleef. Puur hierdoor is dit systeem ontwikkeld. Op een gegeven moment met testen kwam dit functioneel object eruit.”

“Het is niet perse bedoeld vanaf het begin om een kast te maken, het is meer een onderzoekstudie geweest naar het materiaal. Door te experimenteren is het een kast geworden, of kan het object een kast zijn, het is net hoe je het invult. Door de spanning op de kabels te zetten, zet je hem op spanning, plaats je planken ertussen en blijft het object staan.”

Materialen: Zwartoxide-roestvrij staalkabel, 3D-gedrukte acrylmaterialen, massief of geperst hout

Meer informatie? Klik hier!

___

Project name: Slide to adept 2017 | Mark Gombault


“Door vele verhuizingen in mijn leven wilde ik mijn meubels makkelijk en flexibel vervoeren en herbruiken”

Geïnspireerd door het verhuizen van zijn huis door zijn hele leven, heeft Mark Gombault dit aangepaste planken modulesysteem ontworpen.
Met dit ontwerp wordt het vervelende probleem opgelost om nooit meer je bestaande meubels mee te nemen. Nu kun je de planken makkelijk aanpassen, zoals je dat zelf leuk vindt, in je nieuwe omgeving.

De combinaties van modules zijn aan te passen aan gemakkelijke wandelementen en ongemakkelijke hoeken in ruimtes.  Zelfs zeer kleine aanpassingen kunnen worden gemaakt, vanwege de flexibiliteit die de klemverbinding biedt. De plank modules zijn geschikt voor een vrijstaande opstelling of tegen een muur. Ten tweede kan de samenstelling van de plank modules ook worden aangepast aan specifieke objecten. De plank modules passen in elkaar, waardoor het compact en makkelijk te transporteren is. Deze flexibiliteit maakt ze herbruikbaar en daardoor duurzamer dan gewone plankrekken. Zowel de flexibiliteit, het gemak van opslag en transport,maken deze units ook zeer geschikt voor gebruik in winkels, stands, enz.”

Meer informatie? Klik hier!

___

Project name: Standing Textile(s)  | Fransje Gimbrere


‘Standing Textile(s)’ is een grondige materiële en vormstudie, waar het ambacht van het weven van zekeringen met nieuwe technologieën en esthetiek, het gebruik van textiel in interieurs ondervragen.

Het verlangen om textiel in interieur op een andere manier te brengen dan we gewend zijn, resulteerde in een techniek die breekbare uitstraling creëert. Dat geeft de suggestie van een vast volume. Doordat het lijkt op gebrek aan ondersteuning lijkt het op het randje van breken, hoewel de structuur sterk en stevig is van de objecten. Zij kunnen zich niet alleen dragen, maar ook het menselijk lichaam.

De volumes zijn opgebouwd, draad door draad, een op een op maat gemaakt weefgetouw. De 3D-geweven configuraties heb ik ter plaatse op experimentele wijze ontdekt. Een betoverend spel van herhaling en overlappende lijnen creëert een interessante visuele interferentie. Deze methode zorgt voor eindeloze mogelijkheden in vorm, materiaal en toepassing, richting geven binnen het interieur, zonder het gevoel van ruimte te verminderen. ‘Staande Textiel (en)’ is een grondige materiële en vormstudie, waar het ambacht van het weven van zekeringen met nieuwe technologieën en esthetiek, het gebruik van textiel in interieurs ondervragen.

Meer informatie? Klik hier!

___


Deze hoogtepunten hebben we ook gespot op de Design Academy

V.l.n.r. Manouk Pekelder | Lauren Leerdam | Jasper Luijten


The Art of Living, Exclusief wonen,

Sarah Watts | Online editor in chief | Magazine The Art of Living Online


“Voor alle inspiratie rondom nieuwe hotspots & events schrijf ik maandelijks mijn bevindingen op ons online platform. Op de hoogte blijven van de nieuwste trends op woon- en lifestyle gebied? Blijf ons online platform in de gaten houden! Vergeet je je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief boordevol woontrends, hotspots & introducties van architecten, designers & vak professionals?”
__
Mijn volgende blog wordt midden november gepubliceerd,
see you!