Bijzondere woning met excentriek interieur design

Beets-patteet

Een huis is veel meer dan een plek om te eten en te slapen. Voor deze familie is het ook die waar ze hun vrienden ontvangen. Een rijk sociaal leven dat zich voordien vooral buitenhuis afspeelde, concentreert zich sinds de verbouwing in hoofdzaak thuis, waar zich onder het dak een eigen café, een homecinema en een veelgebruikte keuken bevinden. Temidden van kleurrijke kunst en eigenzinnige decoratie bloeit het sociale leven er net zo rijk als tevoren.

De villa is eigenlijk een dubbelwoning met een prachtig interieur design. De man van wie de familie haar kocht was een dokter met een bloeiende praktijk. De patiënten kwamen in het rechterdeel van de woning, hijzelf en zijn vrouw woonden in het linker. Privé en praktijk werden gescheiden door een muur met één deur. “Wat hij hebben gedaan is die steunmuur grotendeels behouden maar er wel een grote opening in maken, zodat het huis meer een eenheid is geworden,” vertelt de zoon des huizes.


Woonkamer

Interieur design, thuisbioscoop, The Art Of Living
Interieur design, thuisbioscoop, The Art Of Living

Prikkelende verbeelding

De inkomhal en het interieur design zijn indrukwekkend, en niet alleen door de trap, door de in het oog springende schilderijen en de potpalm, maar ook door het opgezette roofdier. Dat is tegelijk de charme van deze woning. Op sommige plekken waan je je op een filmset, op andere in een galerie, overal wordt de verbeelding geprikkeld. De bewoners verstaan de kunst decoratie te verheffen tot meer dan versiering. Dat blijkt ook in het huiscafé, dat veel meer is dan een huisbar. De voormalige behandelruimte is omgetoverd in een echte kroeg, compleet met tapkast en pooltafel.Het deel van het huis waar het café is ondergebracht, bevat ook een fitnessruimte (de vroegere wachtkamer). Je zou zeggen dat het leven in bredere kring zich in het ene segment van de woning afspeelt en de intieme kring in het andere. In werkelijkheid is het meer private gedeelte sinds de verbouwing ook socialer geworden.

Er werd genoegen genomen met een kleine, simpele keuken, waar een ovalen tafel in staat die uitklapbaar is, zodat er met zessen gegeten kan worden. Daarnaast is het ook eiland ook belangrijk in deze ruimte, want net zoals het van belang is met vrienden plezier te kunnen maken in het huiscafé is het ook belangrijk voor de bewoners om samen te kunnen eten.


Slaapkamer

Interieur design, thuisbioscoop, The Art Of Living
Interieur design, thuisbioscoop, The Art Of Living

Verkwikkende slaap

De trap in de inkomhal voert naar het slaapgedeelte op de eerste verdieping. Opvallend item daar is vooral het handgemaakte bed van de ouders en het eersteklas textiel van onder meer de lakens en de kussens. Alles op het gebied van slapen in dit huis is aangeschaft bij slaapspecialist Beets-Patteet in Aarschot. De slaapkamer lijkt zo de ideale tegenhanger van het huiscafé: wie volop wil genieten van het gezelschap van vrienden en familie moet er nu eenmaal voor zorgen na het vertrek van de laatste gast in een diepe en verkwikkende slaap te vallen.


Bovenverdieping

Interieur design, thuisbioscoop, The Art Of Living
Interieur design, thuisbioscoop, The Art Of Living

Zoon des huizes

De bovenste verdieping is gereserveerd voor de oudste zoon des huizes. Hij heeft er zijn interieur design doorgezet. Hij heeft er een eigen slaap- en badkamer, maar ook een ruimte die als huiscinema is ingericht. Zelfs boven in het huis heeft het sociale een rol. “Dat is nu eenmaal de aard van het beestje,” geeft de zoon des huizes toe. “Wij zijn al vele jaren een publieke familie. We brengen een deel van onze tijd in Zeeland door en we zijn stuk voor stuk harde werkers die zes dagen in de week op ons bedrijf actief kunnen zijn. En ook daar zijn we altijd omringd door mensen. We zijn dol op gezelligheid, op muziek, op lekker eten en drinken. Met dit huis hebben we de boel omgekeerd: wij gaan ‘avonds minder de wereld in en laten de wereld meer naar ons toekomen. Geen plek biedt zoveel gezelligheid en sfeer als dit huis. “

Editor: Media team

Datum: 13-05-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Jeroen Kuypers

Fotografie: German Bourgeat