Bijzondere woning met doordacht interieur ontwerp

OKYO

Het meest opvallende kenmerk van deze minimalistische villa is dat deze zich achter een zeven meter hoge muur bevindt. Deze muur biedt beschutting tegen lawaai en inkijk vanaf de straat waaraan deze villa ligt. Deze muur had een beperking kunnen zijn, maar niets is minder waar en de fysieke vrijheid van de bewoners wordt niet belemmerd. Het vergroot dit juist vrijheid doordat de bewoner nu niet direct met de omgeving wordt geconfronteerd. Wat het een ideale plek maakt om tot rust te kunnen komen.


Interieurontwerp

Interieur ontwerp, OKYO, Binnenpatio, the art of living

Alle leveranciers van het interieur

Houten meubels

Artisan

Interieurarchitect

OKYO interieurarchitectuur

Designmeubels

Want Interior

Bijzonder interieurontwerp

De oprit naast het huis loopt door tot in een pad wat tot aan het eind van de lange achtertuin voert. Vanuit de living is er veel uitzicht op het aangeplante groen rondom het huis. Wie even blijft staan merkt al gauw de specifieke architectuur en het bijzondere interieur ontwerp een aangename sfeer creëert. Het was de bedoeling om eenvoud en rust te creëren. Dat is dan ook de reden voor de natuurlijke materialen zoals, hout en marmer, meubelen met zachte linnen stofferingen en veel groen om het huis heen.

Een andere bijzonderheid van deze villa is de manier waarop Jochen Magyar een riant ruimtegevoel heeft weten te suggereren, terwijl de woning niet exorbitant groot is. Dat komt door de centrale as in de woning, die zorgt voor de indeling van de ruimtes, de dieptes die geaccentueerd worden en de belijningen die consistent zijn doorgevoerd. Achter de inkom staat een volume waarin zich onder meer het toilet en de berging bevinden en aan de zijkant een open haard. Dan begint de open keuken. Fraaie elementen in natuursteen staan tegenover elkaar: één ervan gaat over in een lange eettafel met stoelen in walnoten hout. Omdat de haard, het keukeneiland en de aaneensluitende eetkamertafel op exact dezelfde hoogte zijn geplaatst, springt de lengte in het oog en wordt de ruimtelijkheid benadrukt.


Ruimtelijkheid

Interieur ontwerp, OKYO, Binnenpatio, the art of living

Alle leveranciers van de bovenverdieping

Designlamp

BALO Design Boutique

Interieurarchitect

OKYO interieurarchitectuur

Ruimtelijke verdieping

De rechte trap naar de bovenverdieping, die is voorzien is in de travertin natuursteen, wordt natuurlijk uitgelicht door een glazen strook in het plafond. De meest verrassende ruimte daar is de badkamer, waar een ligbad uitzicht geeft op de binnentuin tussen huis en voorgevel. Van inkijk door de buren of passanten is hier absoluut geen sprake. De master bedroom geeft uitzicht op de achtertuin en binnen patio. Ook op deze verdieping in het interieur ontwerp op dat de woning optimaal is ingedeeld. Ingebouwde maatwerk kasten, deels in lakwerk en andere in houtfineer met handgemaakte eiken grepen, zorgen voor voldoende opbergruimte. Less is more heeft hier een bijzondere betekenis. Door de trap bovenaan wat extra ruimte te geven, betreed en verlaat je de bovenverdieping bovendien steeds met een gevoel van rust.

Editor: Media team

Datum: 15-02-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Jeroen Kuypers geschreven voor magazine nr. 4 2021

Fotografie: German Bourgeat