Bijzondere villa gebouwd op sterke helling met grote raampartijen

Castor Fiber Architecture Studio

Voor het ontwerp van deze bijzondere hedendaagse woning liet architect Maarten Dekoninck van CASTOR FIBER architecture studio zich inspireren door het terrein. Doordat het terrein vanaf de straatzijde naar de tuin maar liefst 3 meter in hoogte verschilde was dit een spannende uitdaging. Het spreekt voor zich dat dit consequenties met zich meebracht op vlak van modellering en ordening van functies. Maar ook het zicht op het nabijgelegen bos zorgde voor de nodige inspiratie. De grote raampartijen zorgen ervoor dat je eindeloos kan genieten van het uitzicht.


Wellnessruimte

Raampartijen, Castor Fiber Architecture, hedendaagse woning, the art of living

Alle leveranciers van de wellness

Trappen

Vergeert Designsteel

Wellness

CS Leisture nv

Sfeervolle wellnessruimte

De blikvanger van deze woning is toch wel de witgelakte stalen trap met ledstrip in de leuning, die zich bevindt in de entree. In combinatie met de glazen voordeur, het grote raam en de lichtkoepel ontstaat er een licht geheel. Rechts van de inkomsthal bevinden zich twee gespiegelde kinderkamers en aan het einde van de hal werd een wellness ruimte ingericht. Compleet met saunacabine, hoekbad en inloopdouche. Voor de vloer en wanden viel de keuze op grote grijze keramische tegels die ruimte toch net wat meer voorziet van karakter.


Interieur bovenverdieping

Raampartijen, Castor Fiber Architecture, hedendaagse woning, the art of living

Alle leveranciers van de living

Keuken

Ixina

Parketvloer

BV Carpet 2000

Leven met licht door grote raampartijen

Boven vind je de leef-, eet en kookruimtes die volledig werden opengewerkt met grote raampartijen, waardoor optimaal van het uitzicht genoten kan worden. Links van de trap bevindt zich de ontbijtruimte met raampartijen gericht op het oosten. De ochtendzon zorgt hier voor een aangename en relaxte sfeer. De eetruimte is voorzien van een grote witte ovale tafel die een prachtig contrast vormt met de zwarte pendels. Aansluitend vinden we in de keuken een kookeiland in dezelfde kleur zwart. Ook het plafond werd in deze ruimte verlaagd uitgewerkt en voorzien met zwarte spotjes om het kleurcontrast weer te benadrukken.

Ook in de salon zijn de grote raampartijen het eerste dat je opvalt. Het schuifraam in de salon kijkt uit op het driehoekige terras, dat overdekt wordt door een overkapping. In deze overkapping werd een koepel toegepast om weer optimaal van het licht te kunnen genieten. Daarnaast werd op deze verdieping de mastersuite ondergebracht. Dit is een ruimtelijke slaapkamer met dressing en een luxe badkamer.


Exterieur

Raampartijen, Castor Fiber Architecture, hedendaagse woning, the art of living

Alle leveranciers van het exterieur

Exterieur

exterioo

Bestrating

Outdoor Concepts

Buitenschrijnwerk

Sapa by Hydro
Raampartijen, Castor Fiber Architecture, hedendaagse woning, the art of living

Atypische indeling

Door de eerdergenoemde helling bevindt het gelijkvloers zich grotendeels ondergronds en werden hier ruimtes gecreëerd waarbij natuurlijk daglicht niet zo’n grote rol speelde. Langs de straatzijde werd een sokkel afgewerkt in staal, waardoor de garagedeur onzichtbaar verwerkt kon worden. Dat zorgt voor een bijzonder zwevend effect. De architecten besloten dan ook om alles uit te spelen op de mooie zichten een strak lijnenspel. Omwille van de sterke helling kozen ze voor een atypische indeling waarbij het verdiepingsniveau voorbehouden werd voor de leefruimtes.

Editor: Media team

Datum: 20-01-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Philip Doutreligne geschreven voor magazine nr. 4

Fotografie: Frederik Bogaert