tuinkamer, 't landhuys, aanbouw

  • ’t Landhuys
  • Weerterweg 103
  • B- 3950 Bocholt

Bijzondere tuinkamer | ’t Landhuys

De bewoners van deze woning hadden een wens: 365 dagen kunnen genieten van de tuin. De tuinkamer moest sfeervol zijn, gemaakt zijn van kwalitatief duurzame materialen en in direct contact staan met de tuin. ’t Landhuys heeft perfect aan deze opdracht voldaan.

Deze tuinkamer is een knap staaltje vakwerk. Het raamwerk is gemaakt van smeedijzer die vervaardigd zijn in het eigen atelier van ’t Landhuys. De ramen stralen charme en karakter uit wat de gehele tuinkamer naar een hoger niveau tilt. De verdeling van de ramen werd tot in detail besproken. Zo moest de onderzijde een dicht paneel zijn, moest er een retro verdeling aan de bovenkant komen en waren er opengaande raampjes op de hoeken gewenst. Er moesten vaste panelen aan de zijkanten komen een openslaande deuren in het middengedeelte. De verbinding tussen binnen en buiten wordt op deze manier nog extra versterkt. Wanneer je de grote deuren openslaat, wordt binnen naar buiten doorgetrokken en andersom. Het glas is vastgezet met een elastische stoppasta.

Het ijzer werd gecombineerd met eikenhout dat behandeld is met een patine. Dit zorgt voor een aangename combinatie. Om er voor te zorgen dat er genoeg daglicht binnenkomt, is in het dak van de tuinkamer een koepel geplaatst. Ook hier is de smeedijzeren constructie terug te vinden. Om het geheel helemaal af te maken is er als finshing touch een eiken sierkroonlijst gebruikt. Deze tuinkamer is volledig maatwerk en een prachtige meerwaarde voor de woning.

tuinkamer, 't landhuys, aanbouw

tuinkamer, 't landhuys, aanbouw

tuinkamer, 't landhuys, aanbouw

Tekst: Monique Jansen
Fotografie: ’t Landhuys

___

't Landhuys, houten bijgebouw, bijgebouw, poolhouse

Meer projecten zien van ’t Landhuys?