Bijzonder interieur | Steven van Dooren, the art of living

Bijzonder interieur in bijzondere woning | Steven van Dooren

Soms vind je woningen op verrassende plaatsen, bijvoorbeeld in een verlaten fabriekshal of voormalig bedrijf. Zo ook hier in deze voormalige brouwerij, waar de eigenaars bij toeval op stuitten. Ze besloten het pand te kopen en helemaal opnieuw in te richten. Voor het ontwerp van het interieur klopten ze aan bij Steven Van Dooren. Het werd een bijzonder interieur met mooie materialen en af en toe een knipoog naar de originele bestemming.

Bijzonder interieur | Steven van Dooren, the art of living

Loungebank MINOTTI: Devos Interieur. Verlichting: Zzip. Interieurarchitect: Steven Van Dooren Interieurarchitectuur. Installaties Elektra en domotica: Installatiebedrijf van Bauwel.

Maatwerk interieur: Keysers Gunther. Raamdecoratie: Ghislaine Duwaer.

Maatwerk keuken: Keysers Gunther. Verwerking Natuursteen: Natuursteen Baeken. Schilderwerken De Waal. Kokendwaterkraan: Quooker België.

Microtopping vloer: Texture Painting. Stalen binnendeuren: Smederij Beirinckx.

Knipoog naar het verleden

In de ruimte waar vroeger het bier gebrouwen werd, bevindt zich nu een luxe woning met een moderne indeling. Steven Van Dooren interieurarchitecten maakte het ontwerp voor de indeling en het interieur, inclusief de technische plannen. Wanneer je het bijzondere interieur ziet, zou je niet zeggen dat dit voorheen een brouwerij was. Het hele pand werd gestript en opnieuw ingedeeld. “Alleen de messingtechniek in het keukenblok vormt een knipoog naar de koperen ketels die hier voorheen stonden”, vertelt Steven Van Dooren.

Haard: AMA Haarden.

Maatwerk kasten: Keysers Gunther.

Verwerking Natuursteen: Natuursteen Baeken.

Hoge leefruimte

Op de begane grond verscheen een mooie entree, van waaruit je toegang hebt tot de logeerkamer met eigen badkamer. Vanuit de entree kom je terecht in de keuken, die rechtstreeks in verbinding staat met de leefruimte. Steven: “De hoogtes in de leefruimte zijn niet alledaags. Dat heeft te maken met de oorspronkelijke situatie. Toch wilden we dat de ruimte geborgen en warm zou zijn. Om dit te bekomen besloten we de plafonds zwart te laten schilderen, inclusief het leidingwerk in opbouw en andere technieken.”

Tuinmeubelen: Tuinmeubelen Bourbon-Steeckx. Inox zwembad en overkapping: Van Eeckhoudt. Tuinarchitect en tuinaanleg: Stefan van Turnhout.

Luxe en warmte

Op de verdieping bevindt zich de masterbedroom met een uitgebreide dressing en badkamer. De combinatie van travertino Lenzanero natuursteen en Amerikaans notelaar zorgt voor een luxe en warme uitstraling. Aan de andere kant van de verdieping bevindt zich een ruimte die nu als kantoor wordt gebruikt, maar die ook dienst zou kunnen doen als slaapkamer, zeker met de aangesloten badkamer. Via het kantoor kom je in de bibliotheek terecht die doorloopt in de vide van de leefruimte. Hier zijn de boeken te bereiken via een loopbrug die opnieuw een mooi zicht biedt op de beneden gelegen ruimtes.

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Desiree Pennings, geschreven voor magazine nr.1 2021
Fotografie: Jaro van Meerten

____
Wil je meer projecten zien van Steven Van Dooren?