Bijzonder als de nieuwe standaard

Wim Celis Interieurprojecten

De binnensteden staan vol met naoorlogse huizen die architectonisch weinig bijzonder zijn maar wel een bijzonder karakter kunnen krijgen. Dat is wat de bewoners van dit woonhuis in het centrum van Hasselt beoogden toen ze Wim Celis inschakelden. De interieurarchitect transformeerde een woning met standaardkamers in een stadsappartement van loftachtige allures. Hoe verder van de straatkant, hoe luxueuzer en ruimer, tot en met het uitzicht op een reeks prachtige binnentuinen. 


Woning

HUis, bijzonder, Wim Celis Interieurprojecten, The Art of Living

Verschillende dieptes 

De voordeur zit – van binnenuit bezien – verborgen in een lange houten wand. “We hebben hier tal van kasten in verwerkt, maar geen ervan heeft dezelfde diepte,” legt Wim Celis uit. “Een huisbar heeft nu eenmaal een andere diepte nodig dan een garderobe, maar aan de buitenkant hoef je dat allemaal niet te zien.” 


Leefruimtes

HUis, bijzonder, Wim Celis Interieurprojecten, The Art of Living

Minimalisme  

In het zitgedeelte loopt de wand optisch door in een prachtig haardmeubel. Er is, om de hoek daarvan, ook plaats voor een thuiskantoor. Aan de kant van de keuken wordt de ruimte opengetrokken. Bewoners en gasten kunnen zowel binnen als buiten plaatsnemen, want een glazen wand geeft zicht op een terras. Apparaten zijn niet prominent in zicht; in plaats daarvan is de keuken vooral een aangename verblijfsplek. Ze loopt uit in een gang met een knik. Van voor tot achter is deze benut voor ingemaakte kasten, maar ook voor vitrines met kunst. 


Interieur

HUis, bijzonder, Wim Celis Interieurprojecten, The Art of Living

Vakkundigheid  

Het slaapgedeelte is ruimer en nog luxueuzer. De masterbedroom laat veel daglicht toe. Daarnaast is er een badkamer met ligbad, maar ook plaats voor een wellness met extra douche. Een dakterras biedt plek voor een jacuzzi en een barbecue. Wim Celis heeft het concept zodanig vormgegeven dat de bewoners optimaal profijt hebben van het omliggende groen. Het stadscentrum lijkt ineens erg ver weg, terwijl je er toch slechts de trap voor hoeft af te dalen. Zowel het ontwerpen als installeren was veel passen en meten. Dankzij origineel denkwerk en vakkundigheid heeft Wim Celis met dit appartement een blauwdruk neergelegd voor de renovatie en opwaardering van een hele generatie stadswoningen. 

 

Editor: Media Team RRO

Datum: 21-02-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Jeroen Kuypers

Fotografie: Nick Cannaerts