Bestrating


Meer over Bestrating

Een thuis voor je auto

Kom jij dagelijks thuis met de auto op een oprit die vernieuwd mag worden of nog niet af is? Dat is zonde voor het exterieur en daar kan wat aan veranderd worden. Veel mensen denken bij een oprit aan een bijzaak, maar ook dit onderdeel is erg belangrijk voor een stralend exterieur. Met de juiste bestrating oprit zorg je voor een huis die van buiten straalt. Maak het interieur helemaal af door klinkers oprit toe te voegen en door het plaatsen van tuinhuizen. Werk stap voor stap naar jouw droomhuis.

De markt op het gebied van bestrating is groot, keuze genoeg. Van verschillende materialen tot verschillende vormen. Wanneer je van plan bent om de oprit te vervangen, zal je waarschijnlijk geen idee hebben waar je moet beginnen. Hoe breed moet het pad worden? In welke richting moeten de stenen liggen? Hoe onderhoud ik mijn oprit? Is het mooi om een patroon te kiezen met verschillende stenen? Met deze vragen helpen wij je graag verder.

De richting van de stenen hangt af van het ontwerpframe. Heb je dan eenmaal een richting gekozen, dan is het de mooiste keuze om deze richting over heel de oprit of door heel de tuin aan te houden. Door dit te doen zal je zorgen voor een rustgevende uitstraling in het exterieur.

Bij de breedte van de bestrating is het slim om te kijken naar de functie die het zal hebben. Leg je een oprit aan dan zal je jouw auto daar dagelijks stallen. De oppervlakte van een auto is gemiddeld twee bij vijf meter. Heb je thuis twee auto’s en moeten deze beide op de oprit kunnen, dan is het verstandig om zeker uit te gaan van vijf meter breedte. Om het jezelf gemakkelijk te maken is het slim om net wat extra ruimte aan te leggen. Besluit je namelijk een keer om met de fiets te gaan, dan is er genoeg ruimte over om langs de auto’s af te gaan.

Je kan kiezen voor een patroon met verschillende stenen, echter pakt dit niet altijd mooi uit. Houd het gelijkmatig, dit oogt vaak mooier en brengt rust. Dit is natuurlijk een stukje smaak. Houd jij van rust in de tuin, dan raden wij aan om te kiezen voor één soort tegel.

Het onderhouden van de oprit hoeft niet zoveel werk te zijn. Vermijd aarde, zand, bladeren, vet en andere soorten vervuiling. Doe je dit niet, dan kunnen er vlekken of beschadigingen ontstaan. Deze zijn vaak moeilijk te herstellen en soms zelfs helemaal niet meer weg te krijgen.

Werk samen met specialisten aan een droomplaatje waar je jarenlang van kan genieten.