Loxone | besparing van energie, the art of living

  • Loxone Benelux BV
  • Gebroeders Van Raemdonckstraat 1B/C
  • 2560 Nijlen

Besparing van energie | Loxone

De afschaffing van de terugdraaiende teller maakt het belangrijk om zoveel mogelijk opgewekte energie onmiddellijk te verbruiken. Zo kan je het maximum halen uit je zonnepanelen en een besparing van energie bewerkstelligen. Ten opzichte van de vereiste manuele interventies bij andere oplossingen, zorgt de slimme vriend van Loxone hier helemaal automatisch voor. Je hoeft dus niet steeds de opbrengst van jouw zonnepanelen te controleren om op dat moment toestellen handmatig in te schakelen.

Maximaal resultaat

De slimme Loxone oplossing zorgt voortdurend voor een optimaal beheer van jouw opgewekte energie. Concreet betekent dit dat wanneer er meer energie wordt opgewekt dan dat er verbruikt wordt, automatisch bepaalde verbruikers worden aangezet. Zo gaat de opgewekte energie niet verloren, maar wordt deze volledig automatisch ingezet om bv. jouw elektrische wagen of fiets op te laden, de warmtepomp in te schakelen zodat je ’s avonds lekker warm water hebt, jouw wasmachine in te schakelen … De gebruiker kiest zelf de voorrangsregels bij een stroomoverschot. Dus jij bepaalt welke toestellen er eerst dienen geactiveerd te worden.

Loxone | besparing van energie, the art of living

Thuisbatterij

Een andere oplossing is de integratie van een thuisbatterij met het Loxone systeem. Zo kan je steeds je ongebruikte opgewekte energie opslaan voor later gebruik. De opslag van deze overtollige energie is uiteraard opnieuw geautomatiseerd dankzij jouw slimme huisvriend. Een ander pluspunt aan een thuisbatterij is dat je bovendien een back-up plan hebt wanneer de stroom eens uitvalt.

Wil je graag meer ontdekken over de slimme huisvriend? Neem dan zeker een kijkje op de website van Loxone en ontdek de eindeloze functionaliteiten. Of boek een gratis Experience Tour in de Loxone demowoning in Nijlen, België.

 

Tekst: Redactie The Art of Living Online
Fotografie: Loxone

___

Aesy Liften

___

Meer projecten bekijken van Loxone?