knops tuindesign, tuindesign, the art of living

  • Knops Tuindesign
  • Maidstone 40
  • 5026 SK Tilburg

Begeerlijk tuinontwerp dat al het andere overtreft | Knops Tuindesign

Bij de totaalrenovatie van deze vrijstaande villa mocht de buitenruimte niet achterblijven. Een nieuwe, heldere indeling vergroot de tuin optisch en zorgt voor ruimtes met elk een eigen gebruik en sfeer. Door de bestaande bomen deels mee te nemen in het tuinontwerp behoudt de tuin zijn volwassen karakter. En daar houden we van. Niets is zo onaantrekkelijk als jonge planten die nog geen blad hebben. En met een goed budget hoeft dat ook helemaal niet. Knops is een tuinontwerpbureau dat heel goed is in tuinen ontwerpen die perfect samensmelten met de woning. Soms vergeet je zelfs even dat je van binnen naar buiten gaat. Zo is de tuin geen ruimte rondom het huis meer, maar echt onderdeel van.

Beplantingsplan

De entree van de woning valt op door een verbijzondering in het beplantingsplan en is subtiel gescheiden van de oprit. Aan het overloopzwembad biedt het pool house ruimte aan een sauna, jacuzzi/spa/whirlpoolbad, gym en slaapplek voor een overnachting in eigen tuin. Samen eten en borrelen kan op het verdiepte terras met ruime dining set en luxe buitenkeuken. De twee terrassen zijn met elkaar verbonden door een jungle, waar tropisch uitziende beplanting en een boomhut dé eyecatchers zijn. Midden in de jungletuin bevindt zich een houten terras met grote zitkeien en vuurschaal om heerlijk te vertoeven. Een patio aan de woning is de ideale meditatieruimte in het groen. Voor elk is wat wils binnen dit tuinontwerp en dat maakt deze tuin een echte familietuin! 

knops tuindesign, tuindesign, the art of living

Meer over Knops Tuindesign

Knops Tuindesign ontwerpt en realiseert exclusieve tuinen door heel Nederland en België. Tuin- en landschapsontwerper Erik Knops creëert tuinen die alle wensen van de klant vervullen. Er wordt ieder project gezocht naar de juiste balans tussen de eisen van de klant en de randvoorwaarden van de omgeving. Een tuin is een concept dat uit veel variabelen bestaat. Keuzes moeten gemaakt worden rondom beplanting, overkapping, zwembad of misschien wel een buitenkeuken. Het ligt er maar net aan wat jouw wensen zijn.   

knops tuindesign, tuindesign, the art of living

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Knops Tuindesign

____

____

Meer projecten van Knops Tuindesign bekijken?