B&B De Brakelhoen
B&B De Brakelhoen
B&B De Brakelhoen
B&B De Brakelhoen
B&B De Brakelhoen
B&B De Brakelhoen
B&B De Brakelhoen
B&B De Brakelhoen
B&B De Brakelhoen
B&B De Brakelhoen
previous arrow
next arrow

Kom tot rust in B&B De Brakelhoen*****

Perfectionisme en gedrevenheid zorgen voor welverdiende vijf sterren

Drie jaar geleden begonnen Geert Tavernier en Hans Cools aan een groots avontuur. Op een oppervlakte van maar liefst 6000m2 bouwden ze een Bed and Breakfast. Ondanks dat B&B De Brakelhoen eind december 2016 de deuren opende, ontving het in maart al de felbegeerde vijf sterren. Daar was meer dan alleen enthousiasme en creativiteit voor nodig. B&B De Brakelhoen is een exclusief adres voor rustzoekers en toeristen.

Er is overal goed over nagedacht, soms in combinatie met architect Johan Louagie. Het prachtige zwembad van GR-Zwembaden is enorm, waarbij het water wegloopt in onzichtbare voegen. Het water vormt één oppervlakte met de tegels. De tuin is ontworpen door tuinarchitect Davy Crucke. Robby de Meulemeester, verantwoordelijk voor de tuinaanleg en bestrating, heeft dit perfect aangepakt samen met Kurt Bekaert, verantwoordelijk voor de grond- en afbraakwerken.

Blikvanger
De natuurstenen vloer die we buiten zagen, ligt in de gang in ruitvorm, vakkundig geplaatst door Stefaan Dobbels. Bij binnenkomst is ook direct de antieke luster van Antiquair Claude Demeyer een blikvanger. Alle lusters komen van deze antiquair. De spotjes in donkerbrons komen van ’t Glashuys. Bij het toilet in de gang sieren bijzondere accessoires de ruimte. Even verderop komen we in de hal. De prachtige stalen deur van Smederij Vandendooren zorgt al voor een mooie doorkijk richting de gastenkamer. Vandendooren realiseerde niet alleen de stalen poorten en deuren, ook alle andere stalen accenten zijn door deze smederij gerealiseerd.


“In de leefruimtes van de gasten komt de gezelligheid en exclusiviteit nadrukkelijk naar boven”


Massief eik, Keuken, licht marmeren natuursteen vloer, fornuis van Aga, geïnstalleerd door d’Verte

Ontspannen in gezellige luxe
In de leefruimtes van de gasten komt de gezelligheid en exclusiviteit nadrukkelijk naar boven. Beginnende bij de keuken, compleet met een licht marmeren vloer en een interieur van volledig massief eik. Het prachtige fornuis van Aga, geïnstalleerd door d’Verte, zorgt voor een andere manier van koken. Het prachtige natuursteen in de keuken komt van Patho Stone. In de bar ligt een oude Franse terracotta vloer, terwijl in de woonkamer gekozen is voor blauwe waaltjes. “Het zagen van de stenen moest vanwege de vloerverwarming van Eco-tech Vadebo. Anders zou de warmte er niet doorheen komen”, legt Hans uit. De prachtige schouw van Bouvry bevat bijzonder metselwerk van Stefaan Dobbels.

Woonkamer met prachtige schouw van Bouvry, gezellig, exclusief

Franse terracotta vloer, zitruimte, gezelligheid en exclusiviteit

Privéruimtes
De radiators in de privéruimtes, gerealiseerd door Eco-tech Vadebo, zijn nieuwe gietijzeren radiators. “Als je samengesteld parket hebt, kun je vloerverwarming leggen. Hier is het echter massief parket, dus plaatsten we hier een radiator”, vertelt Geert. Ook hier maakt een sierschouw van Bouvry het geheel af.

Priveruimte met massief parket en hoekbank


“Het is niet vreemd dat gasten over de hele wereld de B&B al weten te vinden”


Slaapkamer Bed and Breakfast, bedlinnen van Slots Pure Textiles, bed, handgemaakt door Styldecor

Badkamer, badjas van Slots Pure Textiles, gietijzeren ligbad met accessoires van ’t Glashuys

Vijf sterren kamers
Iedere kamer bevat een kingsize bed, handgemaakt door Styldecor. De bed-, bad- en tafellinnen van Slots Pure Textiles dragen bij aan het comfort. Verder hangt er in iedere kamer een antieke luster van Claude Demeyer en heeft iedere kamer een gietijzeren ligbad met accessoires van ’t Glashuys.

Een succes
Het is niet vreemd dat gasten over de hele wereld de B&B al weten te vinden, aangezien het pand enorm goed is afgewerkt en de gastvrijheid van beide heren enorm is. Dat het een succes zal worden is zeker.

Zwembad door GR-Zwembaden, tuinarchitect Davy Crucke, aanleg en bestrating door Robby De Meulemeester

 

Tekst: Webredactie
Fotografie: Jaro van Meerten & Dré Wouters

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project:

 • Grondwerken, keerwanden, betonwerken, Grond- en afbraakwerken Kurt Bekaert
  Brakel |
 • Natuursteen, Patho Stone
  Sint-Lievens-Houtem | www.pathostone.be
 • Landelijke sierschouwen, Sierschouwen Bouvry
  Zedelgem | www.sierschouwenbouvry.be
 • AGA-fornuis, D’Verte
  Milsbeek | www.dverte.nl