previous arrow
next arrow

Bart Goovaerts en zijn liefde voor vuur | M-Design

“Vuur is mijn grote passie”

Bart Goovaerts, succesvolle zakenman, richtte met een grote liefde voor vuur MARGO- design op. Hij produceert en ontwerpt zelf haarden met een uniek design. M-design groeide zelfs uit tot een van de grootste spelers op de Europese markt. Bart weet zijn zwak voor vuur bewonderend door te voeren naar zijn eigen aangename woning met maar liefst zeven haarden!

Bart ziet vuur als een uitdaging. Hoe zou het vuur nog mooier kunnen branden? Met zijn studie binnenhuisarchitectuur en automatisatie, zijn ervaring in de nieuwbouwsector, weet hij het perfecte resultaat te bereiken voor sierschouwen, open haarden en inbouwvuren. De keuze voor de perfecte showroom was snel gemaakt wanneer de plaats Brugge een diepe indruk bij hem achterlaten. Hij besloot om vervallen fabriekspanden op te knappen tot een grote moderne showroom.

Landelijke woonkamer met een M-Design haard, inrichting schilder en behang werken door Decoratiebedrijf Maes en een houten vloer van Parket Vermeersch


“Als je iets doet, dan moet je het goed doen”


Bart Goovaerts bij één van de zeven haarden in zijn woning.

Keuken van Jo Wynant Keukencreatie en electriciteit en domotica van Lieven De Schacht door aannemer Koen Janssens

De keuken in grijstinten, ontworpen door Jo Wynant Keukencreatie.

Risico nemen

Het geheim achter het succes? Hij legt uit dat je het altijd beter moet doen dan de concurrentie, risico’s moet durven nemen en te investeren in ontwikkeling en marketing. Voor Bart is het essentieelste dat de klant tevreden is. Hij gaat hiervoor door het vuur. Wanneer je kiest voor M-design, kies je voor topkwaliteit en een eerlijke prijs. Hoogstaande kwaliteit bereikt hij door zelf producten te fabriceren met uitsluitend de allerbeste grondstoffen, duurzame materialen en innovatieve technologieën. M-design groeide snel op het moment wanneer hij het langwerpige, grote haardglas introduceerde. Het enige glas dat zelfs na wekenlang gebruik zuiver bleef. Dealers waren zeer enthousiast waardoor het haardglas meteen een trendsetter werd.

Het succes naar zuiverheid
Bart vertelt dat M-Design belangrijke patenten bezit en modelbeschermingen heeft met een verbrandingstechiek die nog niemand heeft kunnen evenaren. Deze techniek geeft een zeer zuivere verbranding waardoor de ruit heel lang proper blijft, gemakkelijk tot 2 à 3 weken. Dit heeft nog geen enkele concurrent wereldwijd bereikt.

Moderne leefruimte door aannemer Koen Janssens


“Ik ontwikkel de haarden allemaal zelf en test ook alles zelf uit”


Fitnessruimte met uitzicht op de tuin, alsof je buiten aan het sporten bent. De tuin is aangelegd door Tuinen Danneels.

Jacuzzi in een badkamer van Van Marcke Sanitair met een haard van M-Design

M-design streeft naar perfectie
Wat is de perfecte haard voor Bart? Energiezuinig, groot vuurzicht met mooie draaiende vlammen en een loepzuivere ruit. Topkwaliteit, constante investering, innovatie en verbetering maakt M-design nummer 1 in België. Inmiddels zijn er 70 showrooms in België waar de haarden worden verkocht. Over de voorraad en levering hoeven klanten zich geen zorgen te maken. M-design heeft steeds een minimum van 2.000 toestellen op stock. Bart wil M-design uitbreiden naar elk Europees land om overal een groot mooi gebouw neer te zetten dat een stijlvolle grote showroom bevat. Tevens een opleidingscentrum waar architecten en dealers met hun klanten naartoe kunnen komen om de producten nog beter te leren kennen.

Het is dan ook geen verrassing dat Bart in zijn woning tal van haarden heeft geïnstalleerd. Zowel in de buitensauna, het poolhouse, oranjerie, slaapkamers en zelfs in de garage! Stopt hier de droom over vuur voor Bart? Nee, zeker niet. Hij wil graag nog vuur ontwerpen waarbij er bepaalde moleculen in het glas verwerkt zitten die Uv-stralen opwekken waardoor je bruint als je voor de haard zit of een haard wat elektriciteit opwekt.

Tekst: Webredactie
Fotografie: Dré Wouters

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project: