Badkamers


Artikelen

Meer over Badkamers

De plek om tot rust te komen 

De badkamer, een hele belangrijke ruimte in huis en de plek waar je vaak bent. ‘S ochtends om even je tanden te poetsen en een heerlijke douche te nemen, ’s avonds voor het slapen gaan om jezelf klaar te maken voor bed en misschien ook nog tot rust te komen in het heerlijke bad. Heb je een lange dag gewerkt, dan is deze ruimte echt je beste vriend. Ga dus opzoek naar een badkamer waar jij je goed in voelt. Tegenwoordig is er genoeg keuze en genoeg badkamer inspiratie om op te doen. 

Vind je het lastig om een badkamer te kiezen of in te richten? Neem dan eens een kijkje op het internet. Ga eerst opzoek naar de stijl die je in de badkamer wil, houd je van lichte kleuren of zie je jezelf meer in een badkamer met donkere tegels? Neig je meer naar een moderne stijl of zou je eerder kiezen voor een badkamer met een landelijke uitstraling. Pas de stijl van de badkamer aan op het sanitair dat je tot je beschikking hebt, heb je bijvoorbeeld een sauna of een bad dan is het slim om deze mee te nemen in de stijlkeuze, deze keuze is natuurlijk per persoon verschillend. 

Beschik jij over een sauna of bad in jouw badkamer, dan breng je hoogstwaarschijnlijk nog meer tijd door in de badkamer dan normaal. Jouw badkamer is nu de ideale plek om te ontspannen. Ontspan nog meer door een waterbestendige speaker aan te schaffen voor in de badkamer. Laat na een lange dag werken het bad volstormen, zet de speaker aan, geniet van het water en tegelijkertijd van de ontspannende muziek of de podcast op de achtergrond. 

Tegels, een belangrijk onderdeel binnen de badkamer en wederom talloze opties. Ben jij opzoek naar een badkamer met een luxe stijl? Dan kan er gekozen worden voor het gebruik van steenstrips of natuursteenwanden in combinatie met natuurlijke tinten, deze stralen namelijk luxe uit. Voeg nu nog verlichting toe en het plaatje is helemaal compleet. Door warme verlichting, natuurlijke elementen en rustgevende tinten te combineren creëer je een fijne plek. 

Naast het kiezen van de stijl en kleuren is het ook belangrijk om na te denken over de inrichting van de badkamer. Het hebben van genoeg opbergruimte is bijvoorbeeld een must, ofwel een praktische badkamerkast. Denk aan handdoeken, shampoo en andere voorraden die een plek moeten krijgen. Veel om over na te denken dus. Werk stap voor stap aan de badkamer waar jij al jaren van droomt.