Badkamerblikvangers | Tegelgroep | Douglas & Jones | vt wonen

Badkamerblikvangers

Tot rust komen in een sfeervolle badkamer

De badkamer speelt de laatste jaren een steeds belangrijkere rol in huis. Meer dan alleen een praktische plek, wordt het vaker een plek om te ontspannen en écht tot rust te komen. Er is immers niets fijner dan even op adem te komen na, of ter voorbereiding van, een lange (werk)dag.

Ook in het ontwerp zie je dit steeds meer terug. Er is meer aandacht voor sfeer verhogende decoratie en accessoires in plaats van alleen praktische materialen en producten. Een stijlvol design van de ruimte zorgt immers voor een aangename sfeer en biedt ook voldoende ruimte voor individuele wensen. Tegelijkertijd wordt de badkamer op deze manier ook veel meer een volwaardige woonruimte in huis.

Badkamertegels

Hoewel tegels in deze ruimte al jarenlang een logische keuze zijn, is ook hier wel het een en ander veranderd ten opzichte van een aantal jaren geleden. Was voorheen een zwarte vloer in combinatie met witte wandtegels een veelgemaakte keuze, de laatste tijd wint de betonlook steeds meer terrein. Maar ook hierin is voldoende te individualiseren aangezien er inmiddels vele verschillende kleurtinten, formaten en structuren te verkrijgen zijn. Op die manier kun je echt de badkamer creëren die volledig voldoet aan jouw persoonlijke wensen en behoeften. De keuze in tegels en bijbehorende uitstraling is immens. Of je nu gaat voor XS of XL, voor spierwit of bontgekleurd of juist voor een natuurlijke uitstraling, voor ieders individuele wens is wel een geschikte tegel te vinden. Zo zet je in deze ontspanningsruimte precies de sfeer en stijl neer die jij wenst.

Neo van vtwonen tegels by Douglas & Jones


“De keuze in tegels en bijbehorende uitstraling is immens”


Badkamerblikvangers | Tegelgroep | Douglas & Jones | vt wonen

Blikvangers
Omdat elk materiaal tegenwoordig natuurgetrouw te vangen is in een keramische tegel, zijn de keuzemogelijkheden nog verder uitgediept. Zo ontstaat de mogelijkheid om de natuurlijke charme van hout of natuursteen, zoals leisteen, hardsteen of marmer, toe te passen in de badkamer. Voor een natuurgetrouw effect, maar met de praktische voordelen van keramische tegels. Van de vloer tot de wand in de douche creëer je zo een natuurlijke ambiance in jouw eigen, luxe badkamer.

Voor een bijzondere wandtoepassing zou je kunnen denken aan een mooie mozaïek op de muur. Een andere mogelijkheid is een (glanzende) handvormtegel op de wand. Er is volop keuze, van rustige basistinten tot kleurrijke tegels in diverse formaten. Een structuurtegel, in bijvoorbeeld golf- of blokjesstructuur, zorgt op de wand voor een verrassend effect.

Dessins
Steeds vaker worden ook tegels met dessins toegepast. Zowel op de wand als op de vloer zorgen deze gegarandeerd voor vele vrolijke badkamerbezoekjes. Kies voor een smaakvol ton-sur-ton dessin of ga juist voor een moderne variant van een Portugees tegelpatroon. Een sprankelende sfeermaker is een metallic tegel. Hiervan zijn ook allerlei kleurtinten en formaten verkrijgbaar.

Badkamerblikvangers | Tegelgroep | Douglas & Jones | vt wonen


“Tegels met dessin zorgen gegarandeerd voor vele vrolijke badkamer bezoekjes”


Links: Douchetegel van vtwonen tegels by Douglas & Jones – Midden: Fusion van Douglas & Jones

Douchetegel
Een totaal andere manier om een blikvanger in je badkamer te plaatsen, is door tot in de douche te kiezen voor dezelfde tegel, door middel van een douchetegel. Met deze tegel en compleet drainsysteem creëer je een volledig geïntegreerde douchevloer. In de vtwonen tegelcollectie is zo’n douchetegel te vinden in twee formaten, 90×90 en 90×135 cm, bijpassend met de serie Mold. Voor een stoere, strakke badkamer die je doet wanen alsof je in een vijf-sterren hotelbadkamer staat te douchen.

Badkamerblikvangers | Tegelgroep | Douglas & Jones | vt wonen

Concrete Tile en Tiny Concrete van Piet Boon by Douglas & Jones

Inloopdouche
Maar het creëren van badkamerblikvangers hoeft zich zeker niet te beperken tot de muren en wanden van de badkamer. Niet door te kiezen voor een bijzondere tegel, maar juist voor een bijzondere tegeltoepassing. Door vloertegels bijvoorbeeld helemaal door te leggen tot in de douche. Hierdoor ontstaat een unieke inloopdouche, welke ook nog eens de badkamervloer optisch vergroot. Speciaal hiervoor is een douchetegel ontwikkeld, een grootformaat tegel en drainsysteem ineen. Door de keuze voor een volledig geïntegreerde douchevloer haal je niet alleen een uiterst praktische maar ook een schitterend ogende oplossing in huis.

De collectie van vtwonen tegels by Douglas & Jones biedt de revolutionaire douchetegel in twee formaten, XL en XXL. Bovendien sluiten de verschillende betontinten perfect aan op de omvangrijke tegelserie Mold voor wand en vloer. Voor een stoer, strak en uiterst luxueuze badkamer die je doet wanen alsof je in een vijf-sterren hotelbadkamer staat te douchen.

 

Tekst: Inge Ruijs
Fotografie: Pepe fotografie, Sjoerd Eickmans & Dennis Brandsma

___

Douglas & Jones, Special edition, Tegelgroep, wanden en vloeren

The Art of Living Selections | De mooiste wanden & vloeren  


Magazine The Art of Living ging de samenwerking aan met Tegelgroep Nederland om een special edition te publiceren over de mooiste wanden & vloeren. Je kunt deze special edition nu online bekijken. Benieuwd? Klik snel door!

__
Bekijk hier de speciale editie | Wanden & Vloeren!