Marmer, Badkamer, Inspiratie, Neolith, Natuursteen

Inspiratie voor een badkamer met marmer | Neolith

De badkamer is meer dan een plek om tanden te poetsen, het is het startpunt voor een productieve dag of de afsluiter van een drukke werkweek. Het is een plek waar rust en sereniteit gewenst is, maar natuurlijk ook de benodigde privacy. Om dit tot stand te brengen is de keuze tussen verschillende materialen, vormen en kleuren van groot belang. Denk je er dan ook over om marmer te verwerken in jouw badkamer of wil je gewoon ideeën opdoen?

Bij The Art of Living komen er dagelijks woningen langs met verbluffende badkamers, zo ook deze waarin marmer is verwerkt. Om hiervoor meer inspiratie op te doen, lichten wij deze ruimte toe. Waar anders kan een individuele stijl zo indrukwekkend tot uitdrukking komen als in jouw eigen luxe badkamer? Lees snel verder!

Badkamer met marmer

Deze woning werd volledig gerenoveerd in Neolith, van de keuken tot aan de prachtige badkamer. Het kookgedeelte is grotendeels gerealiseerd in wit marmer met donkere aspecten, wat exact het tegenovergestelde is gedaan in de eerste badkamer. Deze is uitermate luxe afgewerkt in donkerzwart marmer met witte accenten. Onder andere de volledige douchehoek, de wastafelmeubel en het toilet hebben allen een donkere afwerking gekregen. Ook het plafond is donker, wat extreem contrasterend is met de witte wand achter de spiegels. Dankzij deze spiegels en het raam valt er genoeg licht naar binnen, waardoor er een prettige sfeer ontstaat. Ondanks dat de meubels van donkere en robuuste materialen zijn, oogt het toch heel relaxt dankzij de strakke afwerking van deze bijzondere badkamer.

Marmer, Badkamer, Inspiratie, Neolith, Natuursteen

Opheffen en doorbreken

Het marmer in de prachtige badkamer is volledig in zwart uitgevoerd om ervoor te zorgen dat het veelvuldig gebruikte wit wordt doorbroken, wat overigens ook voor de rest van het interieur van toepassing is. Hierin wordt namelijk ook constant gebruik gemaakt van de contrasterende kleuren zwart en wit, zo heffen ze elkaar op maar doorbreken ze elkaar ook. Daarom is ook de andere badkamer in deze unieke woning bijna helemaal wit, op de kraan en lamellen na, wat tevens weer een prachtig contrast met zich meebrengt. Doordat deze lamellen open en dicht kunnen, kan de lichtinval naar eigen wens worden aangepast en wordt er op ieder moment de gewenste sfeer gecreëerd, wat ervoor zorgt dat ook deze badkamer de perfecte plek is om heerlijk te ontspannen.

 

Tekst: Marieke Mulder
Fotografie: Neolith

____

Ben je benieuwd naar de hele woning?