Inloopdouche, Badkamer, QTD Interieurarchitecten, Interieur, Marmer

Strakke badkamer met mooie inloopdouche | QTD Interieurarchitecten

De badkamer wordt meestal gebruikt aan het begin en aan het einde van de dag. Hierbij wil je niet het gevoel krijgen dat het gehaast moet, maar juist wel rustig de tijd kunnen en willen nemen om ervoor te zorgen dat het beginnen en afsluiten van de dag op een ontspannen manier gaat. Daarom is een rustige omgeving belangrijk, waardoor het makkelijker wordt gemaakt om ongedwongen een nieuwe dag in te gaan.

Om een vredige ruimte te realiseren, zijn er tal van mogelijkheden wat betreft indeling, maar er is natuurlijk ook een ruim aanbod aan materialen, kleuren en vormen. Bij The Art of Living zien we dit ook in heel veel verschillende variaties terugkomen. Om het iets makkelijker te maken, licht The Art of Living een woning met strakke badkamer inclusief mooie inloopdouche uit.

Oase van rust

Bij binnenkomst in deze woning wordt al vrij snel duidelijk dat licht en ruimte hier een centrale rol speelt. Vlakbij de master bedroom is de badkamer gelegen, welke op een praktische manier met elkaar verbonden zijn. Deze ruimte is tot stand gekomen dankzij strakke vormen en rechte lijnen als basis, waardoor het een oase van rust vormt. Omdat er bijna over de gehele lengte van de badkamer een raam is gerealiseerd, valt er ook veel licht naar binnen, wat tevens geheel aan te passen is naar de sfeerwensen op ieder moment dankzij de mooie raambekleding.

Inloopdouche, Badkamer, QTD Interieurarchitecten, Interieur, Marmer

Strakke basis

Het veelvuldige gebruikte wit definieert de rust in deze badkamer nadrukkelijk. Een witte wand die doorloopt tot in het plafond is hierbij dan ook gebruikt als strakke basis, waarin tevens het witte wastafelmeubel op een sublieme wijze wegvalt. Boven de wastafel is op een stijlvolle manier de kraan verwerkt in een donker meubel, wat deze wand uiterst elegant breekt wat betreft kleurencombinatie.

Inloopdouche met marmer

Aan de andere zijde van de badkamer is de bijzondere inloopdouche gesitueerd, deze is in tegenstelling tot de rest van het sanitaire vertrek juist in donkere kleuren ontwikkeld. Hier is tevens eenzelfde soort element gerealiseerd als aan de andere zijde van de badkamer, waardoor dat in deze ruimte symmetrie teweegbrengt. Daarnaast zijn hier de douche en kraan ook volledig in het zwart uitgevoerd, wat samen een prachtig contrast maakt met de andere zijde. Dankzij het kleine stukje doorloop van de marmeren wand en de algehele vloer, vormt de badkamer toch een prachtig geheel waarbij rust een centrale rol heeft gespeeld.

Inloopdouche, Badkamer, QTD Interieurarchitecten, Interieur, Marmer

Tekst: Marieke Mulder
Fotografie: Hendrik Biegs

____

Ben je benieuwd naar de hele woning?