Automatische bedienbare puien met smalle kozijnen

Solarlux

Ergens in een dorp in het stroomgebied van de Berkel, ligt deze prachtige landelijke villa. Deze imposante villa past door de keuze van materialen, kleuren en afwerking perfect in het daaromheen liggende landschap. Het is een ruime woning die comfortabel oogt en er uit ziet als een heerlijke plek om te leven. Vele partijen zijn betrokken geweest om dit project tot een succes te maken. Één van deze bedrijven was Solarlux, zij waren verantwoordelijk voor de grote glazen puien met smalle kozijnen.  

Smalle kozijnen, Solarlux, The Art of Living

Haal de omgeving naar binnen 

Het eerste wat opvalt aan deze villa zijn de grote raampartijen, met smalle kozijnen, die de woning gevel breed voorzien van voldoende daglicht. De binnenkant van de U vorm, van de woning, zorgt voor het meeste daglicht. Dit komt doordat de binnenzijden van de U vorm beschikken over automatisch bedienbare Solarlux puien van vloer tot plafond. Deze puien zijn makkelijk te openen om op die manier de buitenomgeving in de woning binnen te laten dringen.  

Glazen oplossingen 

Deze automatisch bedienbare puien zijn een van de vele oplossingen die Solarlux bedacht hebben voor verschillende projecten. Zo hebben zij onder andere ontwerpen voorzien van glazen vouwwanden, glazen terrasoverkappingen en serres, zolang het maar met glas te maken heeft. Op deze manier hopen ze ervoor te zorgen dat meer mensen van de buitenlucht kunnen genieten en willen zij mensen toegang geven tot de natuur.

Grote raampartijen 

Naast de automatisch bedienbare glazen puien, bezit deze villa over nog veel meer ramen. Deze zijn allen voorzien van dezelfde smalle kozijnen en worden soms versterkt door balken die de gevel wat extra steun geven. De ramen dragen bij aan het karakter van de villa, zodat het een imposant geheel wordt waar menig mens jaloers op zal worden.  

Smalle kozijnen, Solarlux, The Art of Living

Editor: Media team

Datum: 19-01-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Cai Vosbeek

Fotografie: Jurrit van der Waal