openhaarden, metalfire, the art of living

  • Metalfire
  • Noorwegenstraat 28
  • 9940 Evergem (België)

Architectonische haarden | Metalfire

De Belgische fabrikant Metalfire ontwerpt en produceert hoogwaardige open en gesloten haarden. In tegenstelling tot andere merken zijn de collecties van Metalfire voornamelijk ontworpen met het oog op esthetiek. Meer dan 100 unieke haarden van Metalfire combineren zo hoogwaardige technische kenmerken met een strak design. De motivatie om op te gaan in de architectuur en het interieur van het huis als geheel is wat hen uiteindelijk onderscheidt.   

Gerenommeerd

Het is dan ook niet gek dat Metalfire sinds de oprichting in 2003 de aandacht heeft getrokken van en heeft samengewerkt met meerdere gerenommeerde architecten en professionals uit de industrie. En dat zullen ze blijven doen, want hun ‘geen grenzen’houding biedt ruime mogelijkheden in maatwerk, afwerkingskaders en uitbreidingen. Een mooie bijkomstigheid is dat de open haarden de persoonlijke handtekening van de architect of binnenhuisarchitect dragen, waardoor ze perfect aansluiten op het ontwerp van hun volledige realisatie. 

openhaarden, metalfire, the art of living

100% Belgische vakmanschap

Metalfire is stevig geworteld in de Belgische bodem, waar de haarden met de hand worden vervaardigd in de werkplaats in Evergem. Vakmanschap is de fundamentele waarde voor Metalfire: elke dag wordt hun visie op architectonische haarden vertaald naar de realiteit door de bekwame handen van hun vakmensen. Deze combinatie van design, vakmanschap en passie is waar de warmte en sfeer van de producten echt naar voren komt. Het zorgt voor een unieke aantrekkingskracht die simpelweg niet kan worden nagebootst door geautomatiseerde productieprocessenDankzij de toewijding van het team wordt er nu over de hele wereld genoten van Metalfire-haarden. Momenteel produceert het bedrijf ongeveer 1000 handgemaakte haarden per jaar en levert het aan meer dan 100 distributeurs over de hele wereld. 

openhaarden, metalfire, the art of living

Gedefinieerd door innovatie en maatwerk

Het huidige assortiment bestaat uit diverse open en gesloten gas- en houthaarden. In de eerste categorie zijn er de Avenue en Avenue Plus (beide gesloten) en het Urban-model (open). In de tweede is er de Ultime D (liftbare deur), Universal (open) en Citizen (gesloten). Alle open haarden hebben met elkaar gemeen dat ze strak, premium en aanpasbaar zijnMetalfire creëerde ook een verzameling wenselijke accessoires genaamd ‘Metalforms’, die bestaat uit de Anemone (designvuurkorven) en handige gereedschappen voor in en rond de haard

 

Tekst: Metalfire
Fotografie: Metalfire

____

____

Meer projecten van Metalfire bekijken?