AR-TUUR Architectenbureau

AR-TUUR Architectenbureau werd opgericht door de architecten Annelies Vancraeyveldt en Lorenzo Kemel. Het echtpaar had al ruimschoots ervaring opgedaan binnen het vak toen ze in 2009 de handen ineen sloegen. Hun portfolio bevat ook zakelijke panden, maar hun kracht ligt bij het ontwerpen van nieuwe en het renoveren van bestaande woningen.

Projecten van AR-TUUR Architectenbureau

Informatie over AR-TUUR Architectenbureau


Strakke villa | AR-TUUR Architectenbureau
Strakke villa | AR-TUUR Architectenbureau
Strakke villa | AR-TUUR Architectenbureau
Strakke villa | AR-TUUR Architectenbureau
previous arrow
next arrow

Tienjarig bestaan

Zowel Annelies als Lorenzo studeerden aan het Sint Lucas in Gent. Na hun studie werkten zij veelal freelance voor andere bureaus en deden zij volop werkervaring op. Midden in de economische crisis startten zij hun eigen bureau. Toch wisten zij naam te maken en bestaat AR-TUUR Architectenbureau nu tien jaar.

Nieuwste regelgeving

Een echte eigen stijl kun je Annelies en Lorenzo niet toeschrijven. Het ontwerp moet in de eerste plaats passen bij de opdrachtgever, de omgeving, het budget, het licht en andere factoren. Natuurlijk wordt daarbij steeds de nieuwste regelgeving opgevolgd.

Modelwoning

Hun eigen woning in Waregem geldt als hun meest bijzondere project, waar wat onmogelijk lijkt toch mogelijk is gemaakt. De woning uit 1954 werd in 2000 door hen aangekocht. Hier konden ze experimenteren met technieken en architecturale hoogstandjes. Tevens bevindt zich hier hun bureau en het huis fungeert als modelwoning voor opdrachtgevers.