Natuurgevelsteen, natuursteen, wassenaar, appartementencomplex, stijlvol

  • Natuurgevelsteen
  • Zuideropgaande 46A
  • 7913 TN Hollandscheveld

Appartementencomplex met stijlvol voorkomen | Natuurgevelsteen

Wij adoreren appartementen. De luxe van alles op eenzelfde verdieping en vaak het open karakter van zo’n woning is echt begerenswaardig. Nieuwe appartementencomplexen zijn tegenwoordig vaak echte eyecatchers. De verklaring hiervoor is dat deze tijd veel aandacht wordt besteed aan de uitstraling ervan, want slechts een opeenstapeling van woningen willen we niet meer. Een mooi project dat we hier graag etaleren is een appartementencomplex in Wassenaar dat aan de buitenkant is bekleed met natuursteen van Natuurgevelsteen. Deze zandkleurige toren met ontzettend veel dynamiek in het gevelwerk heeft een zeer stijlvol voorkomen waar je instant verliefd op wordt!

Uitgemeten en evenwichtig

Dit is een appartementencomplex dat werkt als nekkendraaier. Het is vergelijkbaar met een mooie, jonge vrouw in een zwoele jurk op een vrolijke lentedag. ONX Architecten verzorgde dit weldoordachte en exclusieve ontwerp, met daarin een keuze voor ton sur ton. Door alle kanten van het complex te bekleden met natuursteen uit eenzelfde kleur maar met andere accenten levert een zeer uitgemeten en evenwichtig beeld op. We zien hier een strakke Janinhoff baksteen, beton in bamboestructuur en Natuurgevelsteen ‘Constanta’, op een uitgesorteerde hoogte van circa vier centimeter. Het mooie van deze gevels is dat ze veel dynamiek bevatten door de eigenzinnige structuren van de materialen. Er is ook afwisseling aangebracht in het aanbrengen van de steen: het ene steensoort is horizontaal verwerkt en het andere verticaal.

Natuurgevelsteen, natuursteen, wassenaar, appartementencomplex, stijlvol

Meer over Natuurgevelsteen

Al eeuwenlang stapelen wij stenen om in te wonen, te recreëren, te werken en te leven. Dankzij de stenen van Natuurgevelsteen wordt elk bouwwerk omgetoverd in prachtige, unieke en sfeervolle verschijningen. Tevens hebben ze het voor elkaar gekregen om de natuurstenen te verwerken door middel van de Nederlandse halfsteense metseltechniek. De werkwijze van het bedrijf is simpel, duidelijk en past bij het Nederlandse werken. Zo is het bedrijf betrokken bij het gehele proces. Ook op de bouwplaats zijn de meesters aanwezig om het proces te blijven monitoren en sturen.

Tekst: Marlou Peters-Overkamp
Fotografie: Natuurgevelsteen

____

____

Meer projecten zien van Natuurgevelsteen?