Appartementencomplex | Bart François
Appartementencomplex | Bart François
Appartementencomplex | Bart François
Appartementencomplex | Bart François
previous arrow
next arrow

Appartementencomplex ’t Zonnige Hoekje | Bart François

Een spel van zon- en maanlicht

Appartementencomplex ’t Zonnig Hoekje in Knokke heeft zijn naam bepaald niet gestolen. Wie hoog wil wonen aan de kust, doet dat om van een riant en onbelemmerd uitzicht te genieten – kilometers ver. De dakkapellen roepen dan ook niet voor niets associaties op met vuurtorens en andere maritieme uitkijkposten. Een mooie realisatie door Bart François.

De zee is op een geraffineerde manier in de architectuur verwerkt. Terwijl de bewoners achter de ramen of vanop een balkon over het golvende wateroppervlak kunnen turen, kunnen voorbijgangers beneden even stil blijven staan om op hun beurt de unieke vormgeving van het gebouw te bewonderen.

Ruimtelijkheid

Het gevoel van ruimte buiten de muren diende zich te weerspiegelen in het interieur. Het penthouse beschikt over een flinke oppervlakte van niet minder dan driehonderd vierkante meter. Om die ruimtelijkheid niet te verstoren, heeft elke bewoner of gast een eigen territorium. De drie grote slaapkamers beschikken bijvoorbeeld elk over hun eigen badkamer. Het appartement is vanaf de Zeedijk direct te bereiken via een eigen lift, geleverd en geïnstalleerd door Otis.

Keuken, Grando Keukens, strak, wit, appartementencomplex, t zonnige hoekje, Bart François

Appartementencomplex | Bart François


“Overal in de woning speelt het licht van buiten een rol”


Trap, Appartementencomplex | Bart François

De lift van OTIS NV/SA geeft een directe verbinding met de Zeedijk.

Badkamer, tegels, bad, wastafel, appartementencomplex, t zonnige hoekje, Bart François

Perfecte overgangen
Overal in de woning speelt het licht van buiten een rol, in de vorm van zonnestralen, door wolken gefilterd strooilicht of als het fonkelen van sterren. De eenheid met het ritme van dag en nacht, eb en vloed en de overgang tussen de seizoenen is perfect. Terwijl de vruchten van de zee in de volledig geoutilleerde keuken van Grando Keukens worden bereid, zwemmen hun niet gevangen soortgenoten honderden meters verder vrij in de oneindige oceaan.

Tekst: Jeroen Kuypers
Fotografie: Dré Wouters

 

Meer projecten van Bart François zien?

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project: