Appartement met zee als levend schilderij

Florence Ghyselen interieurarchitecten

Een doordacht interieur brengt rust in je leven. Dat is de visie waarnaar Florence Ghyselen Interieurarchitecten ontwerpt. Door interieurs tot hun essentie te herleiden, ontstaan kalmte en puurheid. Een interieur is namelijk pas geslaagd, wanneer je er jezelf kunt zijn. Als architect richt Florence Ghyselen zich op totaalprojecten, waarbij ze zowel de technische tekeningen levert als het interieur ontwerpt. 


Materialen

Zeezicht, organisch interieur, Florence Ghyselen interieurarchitecten, The Art of Living

Neutraal kleurenpallet 
Dat je interieur bij Florence in goede handen is, blijkt ook uit dit appartement aan de Vlaamse kust dat op een natuurlijke manier versmolten is met de omgeving. Florence: “Omdat het appartement zicht heeft op volle zee, zijn we vertrokken vanuit witte en beige tinten die het interieur neutraal houden. Zodoende wordt je blik automatisch naar het grote raam getrokken en komt het accent op de zee te liggen.” Het kleurenpalet is ton-sur-ton en past bij de zachte kleuren van het strand en de duinen. Juist omdat deze woning als tweede verblijf is ontworpen, spelen onderhoudsvriendelijke materialen een grote rol. In het hele appartement liggen keramische tegels, die in de badkamer ook als wandtegels zijn gebruikt. In de keuken is wit laminaat gecombineerd met shinnokihoutfineer. Het werkblad is van composiet. 


Leefruimte

Zeezicht, organisch interieur, Florence Ghyselen interieurarchitecten, The Art of Living

Harmonie in het interieur  
De rust in het interieur komt ook doordat de materialen niet met elkaar contrasteren, maar harmoniëren. Dat blijkt uit de glazen tussendeur waarvan het aluminium frame niet zwart, maar wit is. Ook het railsysteem met spots is niet zwart, maar sereen wit. Om meer openheid en ruimtelijkheid te creëren, werd de muur tussen de living en de keuken opengebroken. Omdat de muur deels dragend was, zijn links en rechts dragende pilaren behouden. Daartussen is het keukeneiland geplaatst. Tegen de rug van dit eiland zijn een ovale eettafel, een zitbank en drie stoelen met afgeronde rugleuningen gepositioneerd. In de living is gekozen voor zachtheid, wat zich uit in de stoffen van de bank en de zetels, maar ook in de organische vormen van de salontafel en de poefs. De styling werd gedaan in samenwerking met Slots Décoration. Met de aankleding van kussens, vaasjes en een boeket siertakken is een gezellig thuis gecreëerd. 


Interieur

Zeezicht, organisch interieur, Florence Ghyselen interieurarchitecten, The Art of Living

Een heuse droom  

Voor velen is een tweede verblijf aan de Vlaamse kust een droom. Voor deze bewoners geldt dat zeker. Dit appartement, dat eigenlijk hun pied-à-terre is, wordt steeds meer hun hoofdverblijf. Zij hebben in hun nieuwe interieur een oase van rust gevonden. 

Editor: Media Team RRO

Datum: 30-01-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Evelien de Raaff

Fotografie: Germán Bourgeat