Appartement met niet opvallend kookeiland

Loft4C

Waar vroeger een havenkantoor was gevestigd aan de Schelde, verrees onlangs een nieuw appartementencomplex van negen verdiepingen. Op de zevende etage mochten Filip Deslee en Keith Baert van Loft4C een interieur ontwerpen geïnspireerd op een Japanse zen-beleving. Werkelijk niets in het interieur is aan het toeval overgelaten en alles is tot het absolute minimum teruggebracht. Zo is er bijvoorbeeld een niet heel opvallend kookeiland toegevoegd. Alles is geheel volgens wens van de bewoners en tot vreugde van de interieurarchitecten toegepast. 


Slaapvertrekken

Kookeiland – Loft4C – natuursteen – The Art of Living

Een ruimte om te koken

Dat het appartement oorspronkelijk uit twee appartementen bestond, is nergens aan te zien. Het geheel is zeer ruimtelijk, met weinig muren en veel daglicht. De slaapkamers zijn aan de achterzijde gelegen met uitzicht op een park. Overdag staan de slaapkamerdeuren open en heeft het daglicht vrij spel door het appartement. Opvallend is dat er nauwelijks accessoires of gebruiksvoorwerpen te zien zijn, zelfs niet in de badkamer of daar waar de bewoners hun maaltijden bereiden. De bewoners wilde geen keuken, maar een ruimte waar ze kunnen koken. Zo is alle apparatuur achter kastdeuren geplaatst en is het kookeiland niet direct als zodanig zichtbaar. Vanuit de living is de ‘keuken’ geheel aan het oog onttrokken.  

“Het geheel is zeer ruimtelijk, met weinig muren en veel daglicht.”


Leefruimte

Kookeiland – Loft4C – natuursteen – The Art of Living

Natuurlijke materialen

Naar wens van de bewoners zijn er louter natuurlijke materialen gebruikt: natuursteen, notenhout en RVS voor het keukenblok. Zandtinten voor de stoffering en de vloer zijn consequent ton-sur-ton toegepast. Verder is alles wit geschilderd. Alleen een aantal meubels is zwart, zoals de tafels en de stoelen, die daardoor ook als grafische elementen fungeren. 

Editor: Media team

Datum: 21-01-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender geschreven voor Hardcoverboek 2022

Fotografie: Jaro van Meerten